Održavanje kupaćeg kostima - saveti i trikovi za dugovečnost kupaćeg

Kupaći kostimi su najčešće skrojeni od posebnih materijala, koje odlikuje lako sušenje, prijatan osećaj na koži i visok nivo rastegljivosti - sve što je tokom vrelih, letnjih dana na plaži našem telu i potrebno. 

Extreme Intimo muški kupaći i ženski kupaći kostimi izrađeni su od poliamida ili poliestera, uz mali dodatak elastina. Upravo ovi materijali pokazali su se kao pogodno i najkvalitetnije rešenje, a uz dizajn prilagođen ukusu i željema svake moderne dame i muškarca - predstavljaju pravi izbor.

To čak ni nisu svi aduti Extreme Intimo kupaćih kostima!

Oni se i vrlo jednostavno i lako održavaju, ukoliko znate kako održavati kupaći kostim na pravilan način. 

Uz dobro održavanje kupaćeg i proveren kvalitet, koji je glavna odlika našeg brenda, kupaći kostimi iz Extreme Intimo linije mogu se nositi godinama

Pa, kako održavati kupaći kostim? Kako izgleda pranje kupaćeg kostima, a kako sušenje? Kada je uopšte neophodno održavati kupaći kostim i tako produžiti njegov vek?

Svi odgovori čekaju vas u nastavku.

Kada treba prionuti na pranje kupaćeg kostima?

Pre prvog nošenja!

Iako svi kupaći kostimi našeg brenda imaju zaštitnu foliju koja štiti intimni deo kupaćeg pri isprobavanju, te su sasvim bezbedni, ipak uvek savetujemo kupce da pre nego što odu na plažu ili obližnji bazen u svom novom omiljenom kupaćem kostimu - isti i operu. 

Osim toga, kupaći kostim je preporučeno prati nakon svakog kupanja u moru ili u bazenu, kao i boravka u sauni ili wellness centru. Ne samo da vlaga, hlor i morska so mogu uticati na smanjenje dugovečnosti kupaćeg kostima, već je i iz higijenskih razloga preporučljivo da se pranje kupaćeg kostima obavlja posle svake od ovih aktivnosti. 

Na kraju krajeva, osim donjeg veša, kupaći kostim je takođe komad koji prianja uz intimnu regiju, pa je jasno da ga tako treba i tretirati. 

Tokom meseci u kojima je kupaći kostim odložen i ne koristi se  - nije neophodno prati ga. 

Sa dolaskom naredne sezone i  želje da opet obučete svoj omiljeni kupaći kostim - njega bi opet, pre prvog narednog nošenja - trebalo oprati.

Pa, kako se pere kupaći kostim?

Devojka bujne kose na plažiPranje kupaćeg kostima - ključni deo održavanja kupaćeg

Ukoliko pogledate deklaraciju, na kojoj je jasno istaknut način održavanja kupaćeg - videćete da pranje kupaćeg kostima u veš mašini nije dozvoljeno

Muške kupaće bokserice, šorts za kupanje ili muški kupaći slip, kao i ženske modele kupaćih poželjno je prati isključivo “na ruke”, kako bi duže trajali i ostali istog izgleda i kvaliteta.

Materijali kupaćih kostima ne trpe vrele temperature, ni turbulencije, kao ni dugo pranje i po nekoliko ispiranja koje im  “priređuje” veš mašina. Vrlo je verovatno da ste već isprobali ovu metodu održavanja kupaćeg kostima i moguće je da je kupaći kostim posle pranja u mašini izgledao sasvim korektno. 

Ne dozvolite da vas izgled zavara!

Mašinsko pranje kupaćeg kostima može naštetiti kvalitetu kupaćeg kostima i tako smanjiti njegov vek trajanja. Čak i ukoliko na kupaćem kostimu šteta nije vidljiva odmah nakon pranja - njegov kvalitet posle pranja u mašini jeste narušen

Zato - isključivo ručno pranje kupaćeg ono je što bi trebalo primenjivati za dugovečnost kupaćeg kostima. 

Mlaka voda blagog intenziteta, uz malu dozu blagog praška za veš, ili bebi sapuna - sve su što je potrebno za pranje kupaćeg kostima. 

Imamo i odličan trik za održavanje boje kupaćeg! 

Perite ga okrenutog na naličje - ovako sredstva za pranje i trljanje neće oštetiti boju lica kupaćeg kostima! Osim toga, jako je važno da dobro isperete sredstvo kojim ste prali kupaći kostim sa mlakom vodom slabog intenziteta.

Sušenje kupaćeg kostima - održavanje kupaćeg uz pravilno sušenje

Nakon pranja kupaćeg, ocedite ga blagim stiscima - ne uvijajte, ne gužvajte i ne rastegljujte kostim kako biste ga ocedili - ovo će narušiti kvalitet kostima.

Sledi sušenje...

Pravilno održavanje kupaćeg podrazumeva i pravilno sušenje, koje je jednako bitno za dugovečnost kupaćeg kostima kao i samo pranje. 

Znamo da se kupaći kostimi najčešće peru i koriste tokom vrelih, letnjih dana, pa će mnogi ostaviti kupaći kostim da se prirodno suši na suncu. 

Greška!

Kupaći treba sušiti u hladu ili u zatvorenom prostoru - sunčeva svetlost može izbledeti boju kupaćeg kostima, a sigurni smo da to nije ono što želite! Takođe, kako ste ga prali - tako kupaći kostim treba i da sušite - okrenutog na naličje, a ne na lice. 

Kako se kupaći kostim ne bi rastegao ili izgužvao, savetujemo da ga postavite u horizontalni položaj radi sušenja i ne koristite štipaljke, ukoliko za to imate mogućnosti.

Kad smo već kod gužvanja - sigurno vas zanima da li kupaći kostim može da se pegla?

Devojka u crnom kupaćem kostimu se igra sa penomPeglanje kupaćeg - da li treba peglati kupaći kostim?

Nikako!

Materijali kupaćih kostima su takvi da nema nikakve potrebe za njihovim peglanjem, a čak i ukoliko bude potrebe - nemojte to činiti.

Ovde dolazimo do najvažnije stvari - do čuvene deklaracije.

Naime, na svakom odevnom komadu, pa i kupaćem kostimu brenda Extreme Intimo jasno je naznačeno i to kako se on održava. Simbol pegle, u slučaju kupaćih kostima, jasno je precrtan, što znači da održavanje kupaćih kostima ne podrazumeva njihovo peglanje!

Dok ne koristite kupaće kostime, savetujemo da ih lepo i uredno odložite u fioku, na način na koji neće izgubiti oblik i formu. Nikako ih ne ostavljajte da prezime zgužvani u kesi - bićete razočarani kada ih izvadite sledeće sezone. 

Ukoliko ste upravo u potrazi za kupaćim kostimom koji će odgovarati vašoj figuri i senzibilitetu, bilo da ste dama, muškarac ili tražite kupaći za dečake ili kupaći za devojčice - znate koje je pravo mesto za potragu! Pogledajte asortiman online Extreme Intimo prodavnice, ili dođite u neko od naših prodajnih mesta u Srbiji i uživo se uverite u kvalitet i atraktivan dizajn naših kupaćih kostima.