Kako odabrati kupaći koji će laskati vašoj figuri ove sezone

Dolazak nove sezone i vrelih, letnjih dana, znači i dolazak novih modnih trendova - pravo sa pista svetskih metropola. Možda i najvažniji letnji odevni komad, koji je već uveliko najdominantniji na naslovnicama modnih magazina, a za kojim sigurno i vi već tragate, definitivno je, njegovo veličanstvo -  kupaći kostim

Iako je samopouzdanje ključno za dobar izgled, ne možemo da kažemo da će ono magično uspeti da sakrije nedostatke i učiniti da na plaži izgledamo kao top modeli. Upravo zato je važno na pravi način odgovoriti na pitanje: kako odabrati kupaći, koji će istovremeno učiniti da zablistate, ali i da se osećate fantastično.

Kako odabrati kupaći u kome ćete izgledati fantastično?

Odgovor se krije u poznavanju pravila o tome koji će model i kroj kupaćeg najbolje stajati našoj figuri, ističući njene adute, skrivajući mane, a istovremeno se savršeno slagati uz ten, kosu i oči.

Kupovina kupaćeg kostima može se učiniti dugim i stresnim procesom, ali obećavamo - kad jednom upoznate svoju figuru i saznate koji kupaći će joj laskati - ovo postaje pravi guilty pleasure.

Extreme Intimo se potrudio da u svoj asortiman uvrsti kupaće kostime različitih modnih stilova,  najvišeg kvaliteta - za sve ženske potrebe, što dodatno olakšava potragu za kupaćim kostimom. 

Ako imate šire kukove ili ste možda punije u predelu stomaka - ne brinite, jer to ne znači da u kupaćem ne možete izgledati fantastično! Sve što treba da uradite je da dobro osmotrite svoju figuru i poslušate naše savete o tome koji kupaći će laskati vašoj silueti! 

Odaberite savršeni kupaći prema obliku tela

Pre nego što se uputite u kupovinu ženskog kupaćeg kostima - svaki modni stručnjak će vam reći da treba da upoznate svoj oblik tela! 

Mere koje se smatraju idealnim su: 90-60-90cm (ramena-struk-kukovi), a ukoliko ni vi ne pripadate malom broju srećnica sa ovakvom siluetom - jednostavnim merenjem ćete utvrditi koja su to vaša  “odskakanja” od idealnog i tako saznati kom tipu siluete vaša pripada.

Sada možete da se uputite u šoping kupaćeg kostima koji će učiniti da na plaži izgledate fenomenalno!

Kupaći kostim za figuru “peščani sat”

Idealna figura tela zove se figura peščani sat. Nije neohodno imati propisane mere da bismo pripadale grupi srećnica sa ovom figurom, već su najvažnije proporcije.

Ako imate figuru peščanog sata - ramena i kukovi su istog obima, a struk je za trećinu tanji. Par centimetara gore-dole ne pravi bitnu razliku. 

Dame sa siluetom peščanog sata mogu da nose bilo koji model kupaćeg kostima - svaki će im stajati! Najviše se preporučuje bikini, koji najbolje ističe obline. 

Jednodelni kupaći i kupaći kostimi sa dubokim strukom poslednjih godina su veliki modni trend, pa ako želite da na plaži izgledate lepo, ali i moderno - ovo je savršen izbor za vas! 

Odabir kupaćeg za “kruškasti” oblik tela

Kruškasta figura tipična je po kukovima koji su veće širine od ramena

Cilj kod odabira kupaćeg je vizuelno suziti kukove i povećati ramena i grudi.  Treba da izaberete gornji deo kupaćeg koji se vezuje iza vrata, a najbolje bi bilo da ima i korpe sa push-up efektom.  Za donji deo kupaćeg preporučujemo što širi kroj.

U modnom svetu je odavno poznato da svetle boje vizuelno šire, a tamnije sužavaju. Taman donji deo kupaćeg bez puno detalja, a svetliji gornji deo takođe su preporuke za odabir kupaćeg za kruškastu građu. 

Kupaći za figuru jabučastog oblika

Jabučasti oblik tela odlikuje se širokim strukom, punijim stomakom, a istovremeno tanjim rukama i nogama.

Ovakvoj silueti najbolje će stajati  jednodelni kupaći kostimi kao i kupaćim koji se sastoje od majice i donjeg dela.  Deo kod grudi može biti svetliji i šareniji od ostalih delova kupaćeg. 

Kupaći sa karnerima ili zanimljivim dezenima za atletsku građu

Atletska građa kod žena odlikuje se fit figurom, koja je danas izuzetno popularna i trendi, ali obično je karakteriše i nedostatak struka i oblina. 

Dvodelni kupaći sa karnerima ili volančićima oni koje prvo preporučujemo za atletsku građu. Karneri vizuelno šire i stvaraju izgled većih oblina. Zanimljivi dezeni na dvodelnom kostimu posebno oni sitniji i horizontalni, takođe su odličan izbor za ovakvu građu.

Kupaći koji su obrubljeni zanimljivim ukrasom takođe skreću pažnju na obline, te su odlični za atletsku građu, građu “pravougaonika” i dečačku žensku građu (svi ovi tipovi figura vrlo su sličnih karakteristika).  Top kupaćeg koji nema bretele, nego je isečen, odličan je za atletski tip građe.

Kupaći za žene sa velikim grudima

Pronaći kupaći za velike grudi damama obično teško pada, jer ne mogu da nađu veličinu koja im odgovara podjednako u gornjem, kao i u donjem delu. U Extreme Intimo prodajnim objektima prodavačice će rado pomoći, pronalaženjem savršene veličine kupaćeg koja će vam potpuno odgovarati. 

Savetujemo da se opredelite za korpe od čvrstog materijala sa bretelama koje se nadovezuju na zadnji deo. Ako želite da istaknete grudi - odlučite se za trouglasti kroj kostima koji stvara V izrez. Ako hoćete da izbalansirate grudi sa kukovima i ostatkom tela, tamni i jednostavni gornji deo kupaćeg kostima će savršeno pristajati.

Možete da budete slobodnije kad budete birale donji deo kupaćeg - on može biti šaren i ukrašen horizontalnim detaljima koji će vizuelno proširiti Vaše kukove i dovesti ih u balans sa grudima. 

Kupaći kostimi za male grudi

Kod dama koje traže kupaći za male grudi, stvar je obrnuta. Kod njih je cilj kupaćim kostimom vizuelno proširiti grudi i dovesti ih tako u ravnotežu sa ostatkom tela. 

Gornji deo sa push-up efektom, zanimljivog kroja koji skreće pažnju vrhunski su izbor za vas. Ukrasi u vidu horizontalnih štrafti, štrasa ili modernog printa takođe su odličan način da ovo uradite. 

Zanimljive bretele i asimetrični kroj uradiće istu stvar. Ako se opredelite za jednodelni kostim - V izrez je vrhunski izbor!

Kroj donjeg dela kostima takođe treba birati prema obliku tela

Iako smo naveli pravila odabira donjeg dela za svaki tip tela, nismo se dotakli kroja modela, a kao što znamo postoji širok izbor: slip, tange i braziliane (ženske bokserice). 

Slip kroj je najbolje rešenje za kruškasti i ostale oblike tela sa širim kukovima ili zadnjicom, za tanga model donjeg dela obično se odlučuju hrabre devojke atraktivne i fit građe, dok su ženske bokserice odlično rešenje za dame koje žele da vizuelno naglase obline. 

Kako odabrati kupaći prema svom stilu i afinitetima?

Iako je najvažnije da kupaći laska našoj figuri, jednako je bitno i to da bude u skladu sa našim stilom i afinititetima. Samo takav kupaći će biti udoban i atraktivan, pa trendove podredite sopstvenim preferencijama i udovoljite svojim željama!

Svaka od nas ima svoj stil koji najradije nosi i u kome se najbolje oseća.  Zato se prilikom izbora kupaćeg vodite svojim osećajem, i birajte boje i dezene koji zaista oslikavaju vaš stil i ono što jeste. 

Jednodelni kupaći kostim - model u kom se mnoge dame odlično osećaju

Jednodelni kupaći kostim preporučujemo damama koje se bolje osećaju dok su pokrivene na ovaj način, nego dok su u bikiniju. Damama u zrelim godinama obično su jednodelni kupaći omiljeni izbor. Sem toga, jednodelni kupaći su modni trend broj  1 i ove sezone! 

Ako mislite da jednodelni kupaći nije dovoljno atraktivan za vas - grešite, jer uvek možete da izaberete kostim sa zanimljivim sečenjem, kupaći sa upečatljivim dezenom ili ukrasima.

Bikini - dvodelni kupaći najčešći je izbor

Kupaći iz dva dela najčešći je izbor prilikom kupovine kostima, posebno među mlađim devojkama. Ako se prijatnije osećate otkrivenije uživajući na plaži ili bazenu - bikini je odličan izbor za vas! 

Boju kupaćeg uskladite sa tenom

Priprema za plažu nije tako jednostavna kao što se čini na prvi pogled, jer svaka od nas teži da kupaći kostim uskladi sa figurom, ali i sa bojom kose, očiju i tena. 

Tople boje najbolji izbor za topli ten

Damama sa tamnijim tenom odlično pristaju zemljani tonovi kao što su maslinasto zelena, braon, bež, narandžasta i sve njihove varijacije. Atraktivni šarenoliki dezeni sjajno ističu divan maslinasti ten. 

Hladne boje kupaćeg preporučujemo damama hladnijeg tena 

Hladne boje kao što su plava, ljubičasta i zelena, fantastično će stajati damama koje imaju svetao ten, a neretko i kosu i oči. Beli i crni kupaći izvanredno stoje svakom tenu kože i tipu ličnosti, pa ako ne želite da rizikujete, uvek možete da se odlučite za jednu od ove dve, uvek moderne, boje. 

Takozvani aristokratski ten uz modre nijanse kupaćih kostima je uvek odlična kombinacija, a nije tajna i to da mnoge devojke priželjkuju baš ovakav izgled na plaži. 

Sigurni smo da ćete, uz ove savete, odabrati kupaći koji će vam stajati odlično, u kome ćete se osećati prijatno i koji će laskati vašoj figuri, ličnim afinititetima i boji tena. 

Svi naši kupaći kostimi odlikuju se materijalima vrhunskog kvaliteta i atraktivnih su krojeva, a namenjeni su damama koje žele da se osećaju prijatno i izgledaju dobro. Posetite nas i isprobajte kupaći kostim po svojoj želji  ili jednostavno obavite online kupovinu!