USLOVI KORIŠĆENJA VEB-SAJTA

 

 

Ovaj dokument (zajedno sa ovde spomenutim drugim dokumentima) utvrđuje opšte uslove za korišćenje veb-sajta: rs.extremeintimo.com (u daljem tekstu: Veb-sajt) i kupovine proizvoda preko Veb-sajta.

Postavljanjem, upravljanjem i prodajom preko Veb-sajta rukovodi:

Preduzeće za proizvodnju i promet Jasmil d.o.o.

Grdovići bb, 31230 Arilje

MB 07852789

PIB 100785145

Broj PDV: 132228841

Tel: 0800 202 202
Fax: 031/3894 - 780
email: office@extremeintimo.com (u daljem tekstu: Jasmil ili mi)

Molimo vas da pažljivo pročitate ove Uslove korišćenja Veb-sajta (u daljem tekstu: Uslovi korišćenja), pre korišćenja Veb-sajta. Korišćenjem Veb-sajta smatra se da je korisnik upoznat sa ovim Uslovima koriščenja i da ih prihvata.

Jasmil može da izmeni sadržaj ovih Uslova korišćenja, asortiman proizvoda, cene proizvoda, kao i druge podatke koji se odnose na Veb-sajt, zbog čega su korisnici Veb-sajta dužni da prilikom svake posete pažljivo pregledaju sadržaj Veb-sajta. Prilikom korišćenja Veb-sajta ili naručivanja proizvoda preko Veb-sajta, obavezuju vas ovi Uslovi korišćenja. Ako se ne slažete sa Uslovima korišćenja i svrhom i načinom obrade vaših ličnih podataka molimo vas da ne koristite Veb-sajt. Ako imate pitanja u vezi sa Uslovima korišćenja možete da nas kontaktirati mejlom na email adresu: office@extremeintimo.com, poštom na adresu sedišta Jasmila: Grdovići bb, 31230 Arilje odnosno putem broja telefona: 0800 202 202.

Odricanje od odgovornosti

Jasmil ne preuzima odgovornost za štetu koju korisnik pretrpi usled: toga što nije pročitao Uslove korišćenja; nemogućnosti da se izvrši kupovina preko Veb-sajta iz opravdanih razloga; nemogućnosti korišćenja Veb-sajta zbog održavanja, obezbeđenja ili bilo kog drugog tehničkog razloga, kao i usled uskraćivanja pristupa Veb-sajtu zbog nedozvoljenih načina korišćenja.

Korišćenje Veb-sajta

Podatke (uključujući i vaše lične podatke) koje nam date obradićemo u skladu sa Uslovima korišćenja, Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti i Obaveštenjem o kolačićima. Kada koristite Veb-sajt, slažete se sa obradom vaših podataka o ličnosti u skladu sa navedenim dokumentima.

Korišćenjem Veb-sajta i naručivanjem proizvoda preko Veb-sajta, prihvatate da:

koristite Veb-sajt samo za pretragu i pravno valjane narudžbine;
nećete upućivati lažne ili obmanjujuće narudžbine;
navedena email adresa, adresa i/ili drugi kontakt podaci koje navodite su tačni, važeći i potpuni.
Naručivanjem proizvoda preko Veb-sajta pristajete da Jasmil upotrebljava vaše podatke, kao i da vas kontaktira u svrhu izvršenja vaše narudžbine, ukoliko je to potrebno, a u skladu sa Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti. Ukoliko ne navedete sve podatke koji su nam potrebni, nećete moći da izvršite kupovinu proizvoda. Kada vršite naručivanje proizvoda preko Veb-sajta, potvrđujete da imate više od 18 godina i da ste sposobni za zaključenje obavezujućih ugovora.

KUPOVINA PROIZVODA

Prezentacija proizvoda na Veb-sajtu predstavlja ponudu za zaključenje ugovora o kupoprodaji proizvoda.  Ugovor o kupoprodaji zaključujete sa Jasmilom kao prodavcem. Zaključenjem ugovora o kupoprodaji sa Jasmilom imate sva prava predviđena važećim zakonima. Naručivanjem proizvoda preko Veb-sajta korisnik se obavezuje da izvrši plaćanje Jasmilu.

Klikom na dugme "kreiraj porudžbinu" na zadnjem koraku postupka naručivanja vi ste izdali obavezujući nalog za kupovinu i obavezali ste se da izvršite plaćanje i u tom momentu je zaključen ugovor o kupoprodaji. Posle navedenog u najkraćem mogućem roku porudžbenica će biti kreirana i odmah će vam biti poslat email koji sadrži sve elemente vaše porudžbenice.

Naručivanje

Proizvode putem Veb-sajta možete da naručite samo elektronskim putem, što znači da je isključena mogućnost naručivanja putem telefona ili pisma. Kao i u klasičnoj prodavnici, prvo je potrebno da na Veb-sajtu odaberete proizvode koje želite da naručite. Odaberite polja za boju i veličinu, koja su obavezna, a možete izabrati i koliko komada jednog proizvoda želite da naručite. Pomoću dugmeta “dodaj u korpu” koje se nalazi na svakoj stranici Veb-sajta koja se odnosi na proizvod, određeni proizvod stavljate u “korpu”.

Proizvode koje ste izabrali i koji se sada nalaze u linku "korpa" naručujete klikom na link "idi na plaćanje".

Sledeći korak je mogućnost odabira da li ćete naručiti kao posetilac ili registrovani korisnik. Ukoliko se odlučite za naručivanje kao posetilac, navodite podatke o naručiocu, adresu za isporuku i birate način plaćanja. S druge strane registracija vam omogućava: brzu i laku narudžbinu, jednostavan pristup vašim narudžbinama i stanju narudžbina. Kada se jednom registrujete, svaki sledeći put kada naručujete, sistem će vas odmah prepoznati i osloboditi ponavljanja određenih koraka koji se zahtevaju od posetilaca.

Kreiranjem naloga imate mogućnost da unesete broj vaše loyalty kartice na osnovu koje ćemo vam obračunati popust, koji vam pripada po osnovu članstva u klubu naših vernih potrošača “Extreme Intimo loyalty club”.

Prilikom preduzimanja poslednjeg koraka naručivanja biće vam prikazani svi detalji vaše narudžbenice i iskazani svi troškovi. Tada potvrđujete svoju porudžbenicu ili od nje odustajete. Svakom kupcu je pružena mogućnost da pre nego što pošalje porudžbenicu sa izabranim proizvodima, još jednom proveri unete podatke i otkloni eventulane greške koje su nastale prilikom unosa istih.

Klikom na link "kreiraj porudžbinu" porudžbenica će biti kreirana i odmah će vam biti poslat email koji sadrži sve elemente vaše porudžbenice.

Porudžbenica predstavlja ispravu o ugovoru.

Naručivanje preko Veb-sajta je jednostavno, čak i ako nešto pogrešite spremni smo da vam pomognemo u svakoj situaciji.

Nakon obavljene narudžbine (kao što je u prethodnom delu detaljno opisano), dobićete na svoj email obaveštenje u kome stoje svi podaci o narudžbini. Međutim, ukoliko iz nekog razloga isporuka naručene robe ne bude moguća, Jasmil je dužan da vas bez odlaganja o tome obavesti.

Po kreiranju porudžbenice, ukoliko ste registrovani korisnik, pripremu pošiljke možete da pratite preko linka "moj nalog".

Registracija

Na Veb-sajtu se možete registrovati na sledeći način:

Klikom na link "moj nalog" koji se nalazi u gornjem desnom uglu otvara se obrazac za registraciju. Nakon toga, kliknete na link "kreiraj nalog".

Popunjavanjem obrasca za registraciju ličnim podacima (ime i prezime, email adresa i šifra za pristup) i klikom na link “kreiraj nalog” registrujete se na Veb-sajtu.

Cena proizvoda i troškovi dostave

Kupoprodajna cena proizvoda je naznačena na Veb-sajtu pored svakog proizvoda i uključuje PDV. Troškovi dostave iznose 250rsd sa PDV-om. Dostava je besplatna za svaku porudžbinu u iznosu preko 3.000,00 dinara.

Način plaćanja

Proizvode koje ste naručili i želite da kupiti putem Veb-sajta možete da platite pouzećem (u gotovini ili karticom) ili platnom karticom preko Veb-sajta.

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje iznosa sa fiskalnog računa prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se može izvršiti u gotovom novcu na ruke dostavljaču, a takođe može se izvršiti i platnom karticom ili mobilnim telefonom dostavljaču na dole opisan način.

Dostavljači na svojim uređajima imaju instaliranu aplikaciju za plaćanje zasnovanu na tap on phone tehnologiji, koja omogućava prihvat beskontaktnih plaćanja, pa u skladu sa tim umesto gotovinom, imate mogućnost da cenu naručenih proizvoda i poštarinu platite svojom platnom karticom ili mobilnim telefonom. Ova pogodnost omogućena je u saradnji i uz podršku kompanije Mastercard.

Ukoliko posedujete platnu karticu (Visa, MasterCard ili Maestro) koja se na osnovu odobrenja banke izdavaoca može koristiti za elektronsko plaćanje, mozete izabrati ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite narudžbinu, bićete preusmereni na veb-sajt UniCredit Banke a.d, na kojem vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na Veb-sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na Veb-sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju i moći ćete da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja. Iz sigurnosnih razloga, podaci o vašoj platnoj kartici su vidljivi samo UniCredit Banci a.d. kao procesoru kartica. Veb-sajt banke je zaštićen i siguran za ovaj način plaćanja.

Način dostave fiskalnog računa

Jasmil će vam fiskalni račun dostaviti uz naručenu robu u pisanoj formi. Takođe, Jasmil će vam fiskalni račun poslati i na email zajedno sa obaveštenjem da su poručeni artikli spakovani i da su pripremljeni za preuzimanje od strane dostavljačke službe.

Potvrdom ovih Uslova korišćenja dajete svoju saglasnost da vam Jasmil fiskalni račun pošalje i elektronskim putem.

Praćenje dostave narudžbine i vreme potrebno za isporuku

Nakon što ste izvršili naručivanje, status svoje narudžbine možete pratiti putem linka, koji ćete dobiti na email od Jasmila ili putem stranice „moj nalog“ na Veb-sajtu, ali samo ukoliko ste registrovani korisnik Veb-sajta.

Nakon naručivanja dobićete obaveštenje na vaš email da je porudžbenica primljena. To znači da smo primili vašu narudžbinu i da se pošiljka priprema i pakuje.

Kada je vaša pošiljka spremna, adresiramo je i vršimo predaju dostavljačkoj službi  -  "YU - PD Express" d.o.o . Beograd - D Express koja će vam pošiljku doneti na adresu za isporuku. Tada vam šaljemo obaveštenje putem email-a da je pošiljka poslata i broj pošiljke. Od tog momenta status pošiljke možete da pratite preko linka: http://www.dexpress.rs/rs/pracenje-posiljaka/.

Od trenutka evidentiranja vaše uplate, odnosno od dana potvrde prijema narudžbine na vaš email najčešće je potrebno pet radnih dana, da vaša pošiljka bude isporučena. To vreme po pravilu obuhvata vreme potrebno za pripremu vaše pošiljke + tri radna dana koliko je potrebno dostavljačkoj službi da isporuči pošiljku.

Vaša pošiljka će vam biti dostavljena putem dostavljača sa kojim Jasmil ima zaključen ugovor na adresu koju ste naveli za isporuku, i to u periodu između 8h - 16h svakog radnog dana (subotom i nedeljom se ne vrši isporuka). Iz tog razloga vas molimo da u tom periodu obezbedite da na adresi koju ste naznačili za isporuku bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Dužnost dostavljača je da dva puta pokuša da isporuči pošiljku. U slučaju da prvi pokušaj isporuke bude neuspešan dostavljač će vas pozvati telefonom na broj koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbine i ugovoriti sa vama novi termin isporuke. Ukoliko ni tada ne bude mogla da se izvrši isporuka, pošiljka se vraća Jasmilu.

Momentom vraćanja pošiljke Jasmil-u ugovor o kupoprodaji se automatski raskida, s tim što ga kupac može održati na snazi, ako zahteva da se slanje ponovi.

Prilikom preuzimanja pošiljke, potrebno je da vizuelno pregledate paket kako bi ste se uverili da ne postoje neka vidna oštećenja.

Ukoliko je paket značajno oštećen i posumnjate da je proizvod možda oštećen, potrebno je da odbijete prijem pošiljke i da nas o tome odmah obavestite.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja možete slobodno da je preuzmete, potpišete dostavljaču dostavnicu i platite proizvode i troškove isporuke ukoliko ste kao način plaćanja odabrali plaćanje pouzećem.

Pravo na odustanak od ugovora na daljinu

U skladu sa zakonom imate pravo do odustane od ugovora o kupoprodaji robe zaključenog preko Veb-sajta bez navođenja razloga zbog kojeg odustajete i to u roku od 14 dana od dana kada je roba dostavljena vama, odnosno trećem licu koje ste odredili kao primaoca.

Ukoliko želite da odustanete od ugovora o kupoprodaji robe, koji je zaključen preko Veb-sajta, to možete da učinite elektronskim putem i to popunjavanjem izjave o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu (dalje: obrazac za odustanak od ugovora), koji se nalazi na Veb-sajtu. Takođe, od ugovora o kupoprodaji robe možete odustati i slanjem popunjenog obrazca za odustanak od ugovora, koji smo vam poslali na email, poštom na adresu Jasmila ili na drugi nedvosmislen način.

U slučaju da popunite obrazac za odustanak na Veb-sajtu Jasmil će vam bez odlaganja poslati email kojim će potvrditi prijemu obrasca.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Jasmilu i smatra se blagovremenom ako je poslata u roku od 14 dana od dana kada je roba dostavljena vama, odnosno trećem licu koje ste odredili kao primaoca.

U slučaju da odustanete od ugovora vi snosite troškove vraćanja robe i dužni ste da u roku od 14 dana od dana odustajanja od ugovora vratite Jasmilu kupljenu robu.

Jasmil je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak od ugovora izvrši povraćaj uplata koje je primio za robu, uključujući i troškove isporuke s tim što može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća ili dok ne primi dokaz da ste robu poslali Jasmilu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je Jasmil ponudio da sam preuzme robu.

Kupovinom robe putem Veb-sajta dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na vaš tekući račun.

Nemate pravo da odustanete od ugovora u slučaju kupovine proizvoda iz robne grupe donji veš, koji nisu u originalnom pakovanju i koji su otpakovani. Ukoliko je proizvod iz robne grupe donji veš otpakovan smatra se da je korišćen pa nemate pravo da odustanete od ugovora.

Pravo na zamenu robe

Imate pravo da zahtevate zamenu kupljene, a nekorišćene robe u roku od 30 dana od dana kada je roba dostavljena vama, odnosno trećem licu koje ste odredili kao primaoca.

Ukoliko želite da zamenite robu, koju ste kupili putem Veb-sajta, to možete da učinite popunjavanjem i slanjem obrasca za zamenu proizvoda elektronski na sledećim linkovima:

Ukoliko menjate za isti artikal

Ukoliko menjate za drugi artikal

Pored slanja obrasca dužni ste da Jasmilu u roku od 14 dana od dana slanja obrasca dostavite kupljeni proizvod sa popunjenim obrascem za zamenu proizvoda.

Jasmil je dužan da vam u roku od 14 dana od dana kada je primio proizvod koji želite da zamenite isporuči proizvod u skladu sa podacima iz obrasca za zamenu proizvoda.

U slučaju da Jasmil ne primi proizvod u roku od 14 dana od dana prijema obrasca smatraće se da niste ni podneli zahtev za zamenu.

U slučaju zamene proizvoda vi snosite troškove vraćanja i dostave proizvoda.

Jasmil neće izvršiti zamenu u slučaju da je proizvod korišćen.

Nemate pravo na zamenu proizvoda iz robne grupe donji veš, koji nisu u originalnom pakovanju i koji su otpakovani. Ukoliko je proizvod iz robne grupe donji veš otpakovan smatra se da je korišćen pa nemate pravo na zamenu proizvoda.

Zakonska odgovornost zbog nesaobraznosti robe ugovoru

Jasmil je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru.

Jasmil odgovora za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana isporuke robe vama ili trećem licu koje ste odredili kao primaoca.

Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana isporuke robe, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.

Jasmil odgovara za nesaobraznosti isporučene robe ugovoru ako: je postojala u momentu isporuke robe vama ili trećem licu koje ste odredili kao primaoca pošiljke; u slučaju kad se nesaobraznost pojavila posle isporuke, a potiče od uzroka koji je postojao pre isporuke, kao i ukoliko je Jasmil izjavio da je roba saobrazna ugovoru.

Jasmil je odgovoran i za nesaobraznost nastalu zbog nepravilnog pakovanja.

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, imate pravo da zahtevate od Jasmila da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom ili da zahtevate odgovarajuće umanjenje cene ili da raskinete ugovor u pogledu te robe.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana isporuke robe imate pravo da birate između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da raskinete ugovor.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana isporuke robe, otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz vašu izričitu saglasnost.

Ako se nesaobraznost pojavi po isteku roka od šest meseci od dana isporuke robe, imate pravo da birate da Jasmil nesaobraznost robe otkloni opravkom ili zamenom. 

Ne možete da raskinete ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi Jasmil.

Obaveštenje o načinu izjavljivanja reklamacija, mestu prijema reklamacija, načinu postupanja po primljenim reklamacijama i mogućnosti rešavanja spora vansudskim putem

Obaveštavamo vas da reklamacije na robu kupljenu preko Veb-sajta možete da izjavite elektronskim putem na email adresu: shop@extremeintimo.com, ili poštom na napred navedenu adresu Jasmila. Reklamacija se može izjaviti radi otklanjanja nesaobraznosti, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka. Prilikom izjavljivanja reklamacije dužni ste da dostavite robu na koju se reklamacija odnosi, kao i račun na uvid ili drugi dokaz o kupovini robe (kopija računa, slip i sl.).

Prilikom dostavljanja robe niste dužni da dostavite ambalažu.

Po prijemu reklamacije izdaćemo vam pisanu potvrdu ili ćemo vas elektronskim putem obavestiti da potvrđujemo da smo primili vašu reklamaciju, odnosno saopštićemo vam broj pod kojim je zavedena vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

Najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovorićemo vam na izjavljenu reklamaciju. Odgovor će sadržati odluku da li prihvatamo reklamaciju, izjašnjenje o vašem zahtevu i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana od dana prijema reklamacije.

Dužni smo da postupimo u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko smo dobili vašu prethodnu saglasnost.

Ukoliko iz objektivnih razloga nismo u mogućnosti da udovoljimo vašem zahtevu u roku koji je dogovoren, dužni smo da vas o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavestimo i navedemo rok u kojem ćemo je rešiti, kao i da dobijemo vašu saglasnost, što smo u obavezi da evidentiramo u evidenciji primljenih reklamacija. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

Ukoliko odbijemo vašu reklamaciju možete pokrenuti postupak za vansudsko rešavanje potrošačkog spora pred telima čija se lista nalazi na sledećoj adresi: https://mtt.gov.rs/extfile/sr/33309/lifstaa.pdf.

Obaveštenje o obavezi Jasmila da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova

Obaveštavamo vas da je Jasmil u skladu sa zakonom obavezan da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova pred telom za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, čiju listu sačinjava i javno objaljuje ministarstvo nadležno za poslove zaštite potrošača.

Postupak pred telom može da pokrene potrošač samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili prigovor Jasmilu.

26.04.2023. godine