Loyalty klub stranica Loyalty klub stranica
1. Kako se postaje član kluba vernih potrošača?
  1. • U maloprodaji: Kupovinom Extreme Intimo proizvoda u vrednosti od minimum 2500 dinara u periodu od 30 dana preko veb-sajta rs.extremeintimo.com (Veb-sajt) i/ili u Extreme Intimo radnjama, stičete pravo da postanete član kluba vernih potrošača. Potrebno je da prikažete fiskalne račune u napred navedenom iznosu i podnesete zahtev za članstvo u bilo kojoj Extreme Intimo radnji popunjavanjem kupona za prijavljivanje. Na licu mesta će vam biti izdata Extreme Intimo kartica lojalnosti na kojoj vas očekuje inicijalnih 5% popusta na svaku narednu kupovinu.
  2. • Online: Kako biste dobili Extreme Intimo karticu lojalnosti putem Veb-sajta potrebno je da na Veb-sajtu napravite kupovinu u iznosu većem od 2500 dinara. Nakon završene online kupovine u iznosu većem od 2500 dinara automatski vam se pojavljuje formular za dobijanje kartice lojalnosti. Formularu možete pristupiti i ovde. Popunjavanjem ovog formulara stičete pravo na karticu lojalnosti koja će vam biti dostavljena zajedno sa vašom porudžbinom.
2. Kako se obračunava visina popusta i koji je obračunski interval?
• Ako u obračunskom intervalu od 365 dana kupite robu u vrednosti većoj od 15000 dinara, očekuje vas popust od 7%
• Ako u obračunskom intervalu od 365 dana kupite robu u vrednosti većoj od 25000 dinara, očekuje vas popust od 10%
• Ako u obračunskom intervalu od 365 dana kupite robu vrednosti većoj od 40000 dinara, očekuje vas popust od 12%
• Ako u obračunskom intervalu 365 dana kupite robu vrednosti većoj od 70000 dinara, očekuje vas popust od 15%
3. Da li se moje kupovine računaju i putem online kupovina i u maloprodajnom objektu?
Da. Kupovine se sabiraju bez obzira da li se kupovina obavi u maloprodaji ili putem online prodaje.
4. Kome da se obratim u slučaju da izgubim karticu lojalnosti?
U slučaju gubitka ili krađe kartice obavezni ste da nestanak kartice prijavite na br.tel. 0800 202 202 ili na mail adresu shop@extremeintimo.com. Tada će vam biti izdata nova kartica na koju će biti preneti svi popusti koje ste do tada ostvarili. Dužni ste da pismeno prijavite svaku promenu ličnih podataka.
5. Gde mogu da saznam iznos svojih ostvarenih kupovina i koliko mi nedostaje do sledećeg ranga?
• U svim maloprodajnim radnjama.
• Kreiranjem naloga na sajtu možete uneti broj svoje kartice lojalnosti i imaćete detaljan prikaz svih podataka vezanih za karticu lojalnosti.
• Možete nas kontaktirati i preko Call Centra na broj telefona: 0800 202 202 (radnim danima od 8h do 15h) ili na mail adresu shop@extremeintimo.com.
6. Nisam popunio/la pristupnicu nakon kupovine, gde mogu da je preuzmem?
Formularu možete pristupiti i ovde. Popunjavanjem ovog formulara stičete pravo na karticu lojalnosti koja će vam biti dostavljena zajedno sa vašom porudžbinom.
7. Gde mogu da vidim svoj ostvareni popust prilikom online kupovine?
Da biste preko online kupovine ostvarili svoj popust, potrebno je da otvorite nalog na našem sajtu i unesete broj svoje kartice lojalnosti. U sekciji Moja kartica lojalnosti videćete podatke o vašoj kartici. Prilikom svakog pristupa nalogu, automatski ćete na svakom artiklu sa punom cenom videti obračunat svoj popust.
8. Sta da radim sa karticom nakon 365 dana?
Ukoliko u periodu od 365 dana nemate kupovina u Extreme Intimo radnjama i/ili preko Veb-sajta, vaša Extreme kartica lojalnosti se deaktivira. Ponovna aktivacija kartice se vrši narednom kupovinom u bilo kom iznosu čime se popust vraća na početnih 5% koje možete koristiti od svoje naredne kupovine.
9. Kako mogu da iskoristim svoju karticu lojalnosti prilikom online kupovine?
Otvaranjem naloga na našem sajtu imate opciju unosa broja kartice lojalnosti, nakon čega se kartica lojalnosti može koristiti.
10. Kome mogu da se obratim za pomoć?
Za sva pitanja u vezi sa programom lojalnosti možete kontaktirati:
• Naš Call Centar na broj telefona: 0800 202 202.
• Putem email adrese: shop@extremeintimo.com.