Trening na otvorenom - iskoristite dobrobiti sunčanih dana 

Prvi zraci sunca podstiču one najvatrenije vežbače da iskoče iz rutine i prepuste se avanturi zvanoj trening na otvorenom!

Zagrevanje, vežbanje i istezanje u suncem okupanom okruženju pruža poseban osećaj zadovoljstva. Kako zbog same fizičke aktivnosti, tako i zbog stapanja sa prirodnim okruženjem. 

Proleće je pogodno vreme za promenu okruženja u kom vežbate, pa ukoliko je to do sada bilo u teretani, možda je vreme da razmislite i o drugim opcijama.

Kako biste sebi priuštili komforno vežbačko iskustvo, u našem tekstu pronađite interesantne informacije - od organizovanja treninga na otvorenom, preko oblačenja za ovu aktivnost, pa sve do sitnica koje će vam biti korisne!

Trening na otvorenom - dobra organizacija će vam olakšati sportske aktivnosti

Devoja u sportskoj opremi koja trči

Organizacija treninga na otvorenom zahteva veće angažovanje od klasičnog treninga u teretani ili kod kuće. U procesu planiranja krije se posebna čar, a vremenom će vam svi organizacioni segmenti postati rutina, te ćete ih obavljati sa lakoćom. 

Počnite od osmišljavanja idealne lokacije na kojoj je opuštenost zagarantovana. Preporuka je da birate zelene oaze vašeg grada u kojima ćete imati neophodnu dozu privatnosti, ali i sprava ili objekata pogodnih za sve sportske napore kojima se izlažete. 

U mnogim mestima širom naše zemlje locirani su parkovi namenjeni upravo za trening na otvorenom, sa spravama i odgovarajućom podlogom koja će biti sjajan saveznik za trening napolju.

Bilo bi sjajno kada biste kreirali rutinu treninga napolju, tako da aktivnosti uvek izvodite u istom vremenskom periodu i “osigurate” svoje mesto na određenoj vežbačkoj lokaciji. 

Nakon što ste pronašli mesto pod suncem, bacite pogled na vremensku prognozu. Zatim pripremite opremu za vežbanje na otvorenom, poput odeće za trening, prostirke, neizostavne hidratacije i rekvizita koji pomažu u izgradnji mišićne snage. 

Spakujte neophodne sitnice u torbu za trening i spremni ste za akciju!

Odeća za trening na otvorenom - odlučujući faktor za maksimalan sportski ugođaj

Ljubičasta oprema za sport

Nežni povetarac i topli zraci sunca umeju da pruže fantastično zadovoljstvo prilikom boravka na otvorenom. Međutim, kada je u pitanju trening na otvorenom, trebalo bi da razmišljate o nekliko stavki kako biste postigli taj poseban osećaj relaksiranosti.  

Ljudsko telo se tokom sportskih aktivnosti greje, te je čak i kada u našem okruženju temperatura nije visoka, dolazi do prirodnog procesa znojenja. 

Kako su spoljni uslovi promenljivi, temperatura i tokom samog treninga može da varira i menja se, te je potrebno da tim promenama prilagodite garderobu za trening. 

Extreme Intimo paleta ženske odeće za vežbanje odgovoriće na zahteve svake žene sportskog duha.

Dugogodišnjim iskustvom upoznali smo se sa potrebama svih ljubiteljki sportskih aktivnosti, te težimo da kreiramo odeću koja obezbeđuje komfor tokom vežbanja napolju. Naši kvalitetni komadi garderobe pomoći će vam da trening “izgurate” do kraja i izbegnete eventualne neprijatnosti uz pažljivo odabrane materijale visokog kvaliteta. 

Odlučite se za majice skrojene pretežno od najfinije viskoze i ukombinujte ih sa helankama iz iste kolekcije. Iako je znojenje neizbežno, osećaj prijatnosti uz kvalitetnu odeću biće uočljiv. 

Rastegljive helanke naglašavaju svaku žensku figuru i omiljene su među damama koje su fizički aktivne. 

Njihovu popularnost možemo pripisati brojnim kvalitetima i pogodnostima koje pružaju tokom sportskih aktivnosti - apsolutna sloboda pokreta i rastegljivost materijala posebno su važni tokom treninga na otvorenom. 

Svesni smo da je estetska završnica važna i prilikom sportskih aktivnosti, pa se u kolekcijama koje predano osmišljamo za vas nalaze najraznovrsniji dezeni. 

Neretko odeća može poslužiti kao ispiracija, a verujemo da će upravo kvalitetni i estetski primamljivi komadi garderobe biti poseban podstrek za vežbanje na otvorenom.

Kako da vežbanje na otvorenom bude apsolutni užitak?

Devojka koja se isteže u prirodi

Za one uporne i istrajne vežbače, loši vremenski uslovi, udaljenost mesta za trening ili pak manjak vremena ne predstavljaju izgovor. Vremena za vežbanje i dopunu energetskih rezervoara uvek ima!

Međutim, pojedinim damama potreban je dodatan podstrek kako bi stvorile rutinu, te kako bi trening napolju postao zabavna svakodnevica. 

Ako se poistovećujete sa tom grupacijom, predlažemo vam da pružite šansu prirodnom okruženju da vas očara svim svojim benefitima. Prvih nekoliko odlazaka na trening na otvorenom može biti izrazito naporno.

Ali ne odustajte. 

Vremenom, specifična energija prirode, sunca, vetra i drugih prirodnih elemenata pružiće vam pruži poseban osećaj zadovoljstva i kreirati želju za vežbanjem napolju. Skinite omiljenu muziku za vežbanje i učinite trening zabavnijim, pronađite sitnice koje vas posebno uveseljavaju i obezbedite dodatnu motivaciju za vežbanje napolju. 

Možda vas baš činjenica da trening napolju ima odlične zdravstvene benefite motiviše da što pre uskočite u sportsku odeću i izađete iz zatvorenog prostora! 

Fizička aktivnost na otvorenom ima pozitivno dejstvo na kardiovaskularni i respiratorni sistem, a vežbanje na svežem vazduhu blagotvorno će uticati na čitav imuni sistem. 

Upijte blagotvorne sunčeve zrake, prikupite energiju iz prirode, doprinesite sopstvenom zdravu i poboljšajte sportske performanse!

Extreme intimo je vaš verni saveznik prilikom najrazličitijih aktivnosti, te je naša odeća osmišljena sa idejom da odgovori na sve zahteve pripadnica ženskog pola i ispratiće vas tokom čitavog treninga. 

Poručite kvalitetnu garderobu za trening online ili nas posetite na nekom od brojnih prodajnih mesta širom Srbije.