Prirodna lepota - trikovi za isticanje svojih (ne)savršenih aduta

Prirodna lepota je jedini trend koji nikada nije i nikada neće izaći iz mode

Ona, pritom, ne podrazumeva puko isticanje svoje prirodnosti, uz izbegavanje dekorativne kozmetike, hirurških zahvata ili drugih tretmana lica i tela, već pre svega znanje i samopouzdanje za to da se sva svoja prirodnost i savršena nesavršenost prihvati, a onda i “nosi” hrabro, ma gde se zaputile.

Ali šta je uopšte “prirodna lepota”? Kako možemo da utičemo na to da je validiramo i u našem okruženju i zašto je važno da to učinimo? Koji trikovi nam mogu pomoći da stignemo do najbolje prirodne verzije sebe?

Na sva pitanja o tajnama prirodne lepote, odgovaramo vam u nastavku teksta. 

Šta je prirodna lepota i zašto je treba slaviti? 

“Lepota je u oku posmatrača”, a prirodna lepota nije izuzetak od ove izreke. 

Neće svakome vaš jedinstveni prirodni izgled biti identično privlačan, a ni ne treba da bude. Zamislite samo koliko bi svet bio jednoličan, monoton i dosadan u tom slučaju.

I upravo tu, kod raznolikosti i drugačijeg osećaja “za lepo” kod različitih ljudi, dolazimo do prvog kriterijuma koji pravi razliku između prirodne lepote i one koja to nije - autentičnosti

Sve što nas razlikuje od drugih, što nas čini originalnim, jedinstenim i drugačijim je vredno isticanja, a ne sakrivanja. I zato se ne treba stideti svojih nesavršenosti, već ih prihvatiti i nositi sa ponosom. 

Biti u skladu sa sobom, potpuno prihvatiti sebe i svoj izgled, nije dobro samo iz estetskih razloga, već i iz psiholoških. Prihvatanje sebe donosi nam samopouzdanje, sklad i sreću, koji su nemerljivi sa bilo kojim “instant” ushićenjem koji nam pružaju beauty filteri na Instagramu, plastične operacije ili dekorativna kozmetika na licu. 

Najlepše žene sveta sve češće naglašavaju prirodan izgled

Julia Roberts je samo jedna od lepotica koja je po tome poznata. 

Čak i najvrsniji top modeli, koji zbog prirode svog posla moraju da mere obim struka na dnevnom nivou, da šminkom prikrivaju svaku, i najmanju poru ili striju, i da svakim svojim pojavljivanjem u javnosti izgledaju besprekorno, imaju potrebu da svetu pokažu svoje pravo “ja” i tako nas podsete na svoju prirodu - savršeno nesavršenu.

Irina Shayk, Candice Swanepoel, Miranda Kerr, Gisele Bundchen, Heidi Klum, Adriana Lima, Natalia Vodianova…. 

Sve ove žene su, ne morajući da to učine, odlučile da se pokažu potpuno prirodnim. I ni jedna od njih zbog toga nije postala manje seksi publici, naprotiv!

Irina Shayk je krasila naslovnu stranicu Vogue-a bez šminke, bez umetaka sa veštačkom kosom, pa čak i bez većih fotografskih prerada, koje se standardno koriste u ovoj industriji, a svoje pratioce na društvenim mrežama redovno počasti i fotografijom u potpuno prirodnom izdanju, bez trunke šminke i daška filtera. 

I znate li koliko je vole zbog toga? 

Njena autentičnost i opredeljenje da se pokaže svetu u pravom svetlu, uz prirodnu lepotu kojom zrači, doneli su joj na milione vernih obožavaoca.

Ona je, naravno, samo jedan od primera. 

U svetu je prirodna lepota “na sve većoj ceni”. FIlteri, jaka šminka i plastične operacije zamenjuju se iskrenim osmesima, harizmom i pozitivnom energijom.

I ovo nas raduje! 

Prirodan izgled kojim ćete biti zadovoljne - trikovi za isticanje prirodne lepote 

Savete o tome na koji način možete da istaknete svaki svoj adut, a zavolite svaku svoju nesavršenost, ili ako baš morate - ostavite ih u drugom planu, dajemo vam u nastavku teksta. 

Tela tri žene u krupnom kadru u donjem vešu

#1 Nosite odevne komade u kojima ćete se osećati dobro 

Extreme Intimo je brend koji svaki komad ženske odeće i veša kreira upravo sa ciljem da se svaka žena u njemu oseća privlačno i dobro. U stvarima koje nosi, ali i u svojoj koži. 

Ženske pidžame i spavaćice iz našeg asortimana prate vas od mraka do jutra,  u najintimnijem okruženju - krevetu. Udobnošću koju pružaju čine da vam u snu uvek bude prijatno i lagodno. Kada ležete i budite se u prijatnom pamuku ili lepršavoj viskozi, dan se započinje pozitivnije, a odlazak u san postaje bajkovitiji.

Veš je posebna priča.

On ima moć kao ni jedan drugi komad po pitanju samopouzdanja koje vam može pružiti dok ga nosite, čak iako niko osim vas ne zna kako izgleda! Da bi to učinio, on mora da bude udoban, atraktivan i naravno - da vam stoji odlično.

Pritom, ženski veš ne mora da bude pun detalja, u nekoj seksi boji ili sa mnogo ukrasa, u jarkim bojama i slično, već je dovoljno da bude od lepog materijala, koji lepo prianja uz kožu i ističe ten, kao i adute. 

Brushalteri i gaćice iz našeg asortimana dizajnirani su tako da nežno prianjaju uz kožu, a modeli osmišljeni na taj način da svaki od njih odgovara određenom tipu građe, pa svaka dama može da pronađe onaj koji će od njene figure vizuelno napraviti baš onakav oblik kakav želi da ima. 

Prirodni materijali koje koristimo za njegovu izradu savršeno se slažu sa vašom prirodnom lepotom i pružaju vam dodatnu dozu nežnosti i mekoće u svakodnevici. 

Osim toga, oni se staraju i o tome da sve stvari budu prijatne prema vašoj koži, ne iritirajući je ni na jedan način, što je naročito važno za donji veš, koji ide direktno uz intimnu, osetljivu regiju.

Prirodna lepota savršeno je komplementarna sa prirodnim materijalima, dizajnom koji je ističe i krojevima koji najlepše adute stavljaju u prvi plan, skrivajući nedostatke i mane. U njima ćete se osećati odlično, a energiju i harizmu, koje iz tog osećaja proizilaze, sigurno će primetiti i svako iz vašeg okruženja.

Žena u donjem crnom vešu u tri različite poze

#2 Način na koji predstavljate svoje telo je važniji od njegovog oblika 

Ako imate ikakve sumnje u važnost pravilnog držanja ili odmerenog govora tela koje odiše samopouzdanjem, razmislite samo o tome za koliko je profesija, odnosno umetnosti, ovo od presudne važnosti.

Na primer, glumice gestikulacijom često kažu više nego rečima. Balerine su poznate kao simbol ženstvenosti upravo zbog izvanredno ženstvenih pokreta, zbog uvek podignute glave i pravilnog držanja. Slikari na portretima uspeju da prenesu emociju i ispračaju nam priču o osobi samo uz pomoć mimike koju ocrtaju na licu, ili položaja tela, zabeleženog u pokretu.

Da biste istakle sve svoje prirodne raskoši, uvek ih prezentujte na najbolji način. Iskoristite sve prednosti koje vam prijatan i smeran govor tela i pravilno držanje može doneti i počnite da ih vežbate već danas!

Da li ste znale da je naučno utvrđeno da je čak 70 do 93 posto ljudske komunikacije neverbalno? 

Saopšitite svetu koliko ste lepe gracioznim pokretima i uvežbanom prezentacijom tela. 

Žena u beloj veš majici sedi u stolici okružena sa tri žene

#3 Pravilna i redovna nega - prirodna lepota u svom najboljem izdanju

Nega lica i tela su ključni za blistav, zdrav, prirodan izgled.

Potrebno je samo da pronađete rutinu koja će vašoj koži savršeno odgovarati, a zatim je pretvorite u naviku koju ćete primenjivati na svakodnevnom nivou. Samo upornošću i svakodnevnom primenom ovih rutina možete postići željene rezultate!

Ali verujte, isplatiće se!

Umesto da krijete akne jakim puderima, a okoloočnu regiju zatrpavate korktorima, kako biste dobile “instant” rešenje, nabavite kozmetiku koja će rešiti sve ove nesavršenosti, umesto dekorativnu koja ih zamaskirava. 

Ona vam možda neće dati lepši izgled istog momenta, ali ćete u dugom roku biti prezadovoljne rezultatima! Prirodna lepota žene najlepše se ogleda upravo u njenoj negovanosti. 

Osim toga, uz upotrebu kozmetike i rutina ulepšavanja na preporučen način, odložićete starenje, odnosno pojavu prvih finih linija i izraženih bora i tako i dugoročno uticati na svoju prirodnu lepotu i sjaj.

Žene u belom donjem vešu iz dva različita ugla

#4 Kreirajte zdrave navike - prirodna lepota žene je ključna za ovo

Ono kako se osećate izunutra, bilo da su u pitanju emocije ili zdravlje, ključno je za to kako ćete izgledati i koliko ćete blistati spolja.

Zdrave navike poput redovne i balansirane ishrane i obroka, kvalitetnog sna od minimum 6 sati na dnevnom nivou, kao i redovnih fizičkih aktivnosti, učiniće da se osećate fenomenalno u svojoj koži. I ne samo da ćete se osećati lepše, već će i vaša prirodna lepota zaista biti podignuta na viši nivo!

San će umanjiti nadutost lica i tamne kolutove oko očiju, pravilna ishrana smanjiti nadutost stomaka, podstaći održavanje težine i učiniti da vaša koža sija, a sport i rekreacija imaće sjajan uticaj na vašu figuru. 

#5 Smejte se!

Ništa nije tako privlačno kao što je to širok i iskren osmeh!

Pozitivnu energiju, zračenje harizmom i dobrom energijom, kao i dobar humor, ništa ne može da nadmaši. 

Smejte se, volite sebe i dopustite da vaša prirodna lepota dođe do izražaja!

Extreme Intimo će vas verno pratiti na putu ka zaljubljivanju u svaku svoju (ne)savršenost! Uživajte u svakom minutu autentičnosti.