Modni saveti sa kojima nikad nećete pogrešiti

Modni saveti nisu svakome potrebni, ali mogu biti dobar podsetnk za određena modna pravila sa kojima nijedna dama ili moderni muškarac neće omanuti!

Da, čak i onima koji svakodnevno izgledaju kao da su “rođeni sa stilom” i istančanim modnim ukusom ponekad zatreba pomoć. Ne znamo puno onih koji nisu izgovorili ono čuveno: “Nemam šta da obučem!”, pored punog garderobera ili da se nisu našli u nedoumici koji se komad odeće najbolje slaže sa cipelama.

Modni saveti za žene i muškarce na koje se uvek možete osloniti, najčešće su ona bezvremenska, zlata vredna, pravila koja nemaju puno veze sa trenutnim trendovima.

Kako uvek vodimo računa i o praktičnoj strani mode, lakom kombinovanju i uparivanju odevnih komada, spremni smo da sa vama podelimo sve tajne za super kombinacije i outfit na kom će svako pozavideti...

Modni saveti za lični stil i koliko je on važan

Stil je način da kažeš ko si, bez potrebe da bilo šta izgovoriš, rekla je Rejčel Zoe i bila potpuno u pravu. 

Ovaj citat, kao i čuvena parola: Stil je večan, a moda prolazna, prvo su što treba imati na umu prilikom kupovine garderobe i njenog kombinovanja. Posedovanje ličnog stila znatno olakšava modnu svakodnevicu, sklapanje outfita i istančava osećaj za modnu estetiku, ali na autentičan način.

Kad kažemo “lični stil”, ne mislimo da nekonvencionalno oblačenje i autentičnost po svaku cenu, već na sitne stilske pečate, koji govore o vama, vašem načinu života i ostavljaju autentičan utisak. 

Lični stil može biti vrlo originalan, podrazumevati čitav niz stvari, kao što je recimo preferiranje određenih boja, krojeva i celokupnog izdanja (sportski stil, klasični modni stil, boho stil…), ali ne mora to da bude - nekad i detalji kao što su zanimljive čarape, dobar komad nakita koji uvek imate na sebi i sl. mogu biti sjajan graditelj stila. 

Zato istražujte. Pronađite svoj stilski pečat, pogledajte fotografije slavnih čiji vam se stil dopada, pronađite svoju modnu ikonu i inspiraciju, a potom sve to uskladite sa svojim životnim stilom, preferencijama i ukusom. 

Extreme Intimo garderoba za žene i asortiman za muškarce uvek u ponudi obuhvataju stvari koje odgovaraju različitim modnim preferencijama i ukusima, pa ovde svako pronalazi baš one odevne komade koji mu najviše leže.

Odabir veša i brushaltera - bitniji nego što mislite

Modni saveti za žene uglavnom ne uključuju odabir veša i brushaltera, a trebalo bi. Ukoliko mislite da nevidljivi komadi garderobe, odnosno donji veš i brushalter ne utiču na to kako ćete izgledati - grešite. To kakav brushalter i veš nosite i te kako je važan segment stajlinga, a postoji više pravila o odabiru veša na koje treba misliti.

Devojka koja sedi u donjem vešu

Kada je reč o ovim stvarima, najvažnije je da one budu odgovarajuće veličine - da se ne usecaju, a ni ne budu prevelike. Pre svega, to se ocrtava na odeći i vidi se, te je zbog toga važno. Osim toga, kada su stvari koje nosimo dobre veličine, tada je i osećaj tokom njihovog nošenja mnogo prijatniji, a znamo da je mnogo toga i u udobnosti, a ne samo izgledu. 

Osim dobre veličine, veš bi trebalo da se uklapa uz garderobu, posebno onda kada je ona providna, a postoji i čitav niz pravila i o tome kako ga odabrati tako da laska figuri - ista su kao i za kupaće kostime

Devojka pozira u crnom crvenom kupaćem kostimu

Extreme Intimo prepoznat je pre svega po donjem vešu i brushalterima vrhunskog kvaliteta. Veš izrađujemo uz upotrebu najfinijih, prirodnih materijala, a u našem asortimanu svaka dama će pronaći onaj koji odgovara njenoj veličini. 

Počnite da obraćate pažnju na materijale od kojih su izrađeni odevni komadi

Ne samo da su kvalitetni, prirodni materijali poznati po tome što uglavnom pružaju veću dugotrajnost, već obezbeđuju i znatno udobniji i prijatniji osećaj tokom nošenja. 

Takođe, to od kog je materijala garderoba tačno sašivena ima uticaja i na to kako ona izgleda. Određeni veštački materijali često se odlikuju “jeftinim” sjajem, što je efekat koji verovatno izuzetno retko želite da postignete. 

Takođe, ako je neki komad odeće sašiven od sjajnog materijala, preporučujemo da ostali budu umereniji, skrojeni od mat materijala, kako biste postigli skladan i umeren izgled. Prirodni materijali najčešće su ujedno i oni koji najlepše izgledaju. 

Zato sledeći put prilikom kupovine i kombinovanja garderobe obratite pažnju na materijale od kojih je ona sašivena i najbolje načine da ih uklapate sa drugim materijalima. 

Bezvremenski odevni komadi koje morate imati 

Dok modni trendovi konstantno dolaze i prolaze, neki odevni komadi ostaju i pokazuju se kao bezvremenski. To su obično oni koji su se svojim krojem, ali i lakoćom za uklapanje, kao i klasičnim dizajnom izdvojili i zauzeli počasno mesto pripadnika evergreen mode.

Devojka u belom vešu pozira ispred roze zida

Upravo te odevne komade svaka žena i muškarac trebalo bi da imaju u ormaru i posebno je važno da se odlikuju visokim kvalitetom, jer su predviđeni za često nošenje. 

To su kod žena: kratka crna haljina i duga crna haljina, klasična crna i bela majica na kratke rukave, dobar crni sako, kvalitetan džins koji laska figuri, kao i bela košulja. Kod muškaraca, spisak stvari je vrlo sličan: pamučne muške majice na kratke rukave u crnoj i beloj boji, odelo u nekoj klasičoj boji i kvalitetan par farmerki

Odaberite šta ćete istaknuti garderobom

Verovatno najbolji savet za kombinovanje odevnih komada, osim onog koji se odnosi na slaganje boja, jeste to da uvek odaberete koji ćete deo tela istaknuti i tako napravite savršen balans u stajlingu.  

Ukoliko su to grudi kod dama, ili ramena kod muškarca - opredelite se za gornji deo sa V izrezom. Ako odaberete da istaknete donji deo tela - to učinite sa kratkim suknjama, šortsevima ili uskim džinsom. Potrudite se da bojama, dezenima i krojevima uvek držite pažnju na jednom delu tela, a ne pokušavate da istaknete sve.

Ovi modni saveti sigurno će vam pomoći prilikom sledećeg šopinga i osmišljavanja stajlinga. Zato ih uvek imajte na umu! Ne zaboravite da je najvažnije da se osećate dobro u svojoj koži i ostanete dosledni ličnom ukusu i životnom stilu. 

Posetite Extreme Intimo prodavnice i uživo se uverite u nežni dodir, ali i bezvremenski kvalitet i dizajn našeg modnog asortimana - ovde ćete uvek pronaći odevni komad koji odgovara na sve vaše kriterijume!