Kako odabrati muški kupaći kostim - saveti i preporuke

Muškim kupaćim kostimima, pa i muškoj modi generalno, definitivno se ne pridaje dovoljno značaja u magazinima i modnim blogovima.

Mi mislimo da je odavno došlo vreme da se to promeni!

Činjenica je da muškarci postaju modno osvešćeniji, a čak i oni koji nisu velike estete ni modni poznavaoci, ulažu sve više truda za brušenje svojih estetskih kriterijuma, intenzivnije vodeći računa o onome što nose i kako izgledaju

Prilikom dizajniranja odevnih komada, veša, pa i kupaćih kostima, Extreme Intimo se uvek i oduvek jednako posvaćuje estetici - kako u kolekcijama za dame, tako i za muškarce. Osim toga, vodimo računa da asortiman kreiramo tako da bude u maksimalnom skladu sa anatomijom tela, ističući najbolje i skrivajući mane svake figure, a sve to uz stvaranje komfornog osećaja koji je nezamenjiv. 

Muški kupaći kostimi iz našeg asortimana zato su skrojeni tako da odgovaraju najrazličitijim tipovima građe muškaraca, ali i njihovim potrebama. O kvalitetu i udobnosti puštamo da dugovečnost samih kostima priča umesto nas. 

Muškarcima koji su upravo u potrazi za kupaćim kostimom koji će nostiti ove sezone, sigurno bi, osim ponude kupaćih premium kvaliteta, dobro došlo i nekoliko saveta o njihovom odabiru. Ostanite sa nama, jer u nastavku teksta saznaćete kako da izaberete muški kupaći kostim koji će savršeno odgovarati vašoj građi i stajati vam odlično! 

Kako odabrati muški kupaći prema građi tela?

Proces izbora muškog kupaćeg, ne mora biti težak, već i zabavan. Dobro ste razumeli - muški kupaći kostimi, kao i ženski kod dama, zavisno od kroja kojim se odlikuju mogu učiniti pravu magiju za vaš izgled na plaži i figuru

Koliko god da ste posećivali teretanu ove zime i proleća, činjenica je da se samo retki mogu pohvaliti savršeno skladnom građom, kojoj dobro stoji svaki model garderobe i kupaćeg kostima.

Dakle, osim ako niste Rajan Gosling, a želite da izgledate fenomenalno na plaži ili bazenu - dobro je da znate nekoliko modnih pravila za odabir kupaćeg kostima pema građi tela i vizualnog efekta koji želite da postignete. 

Muške kupaće bokserice najbolje stoje nižim muškarcima

Ukoliko se ne možete pohvaliti zavidnom visinom, a “ima vas” u širini i mišićima - bokserice su najbolji izbor za vas! Pod boksericama podrazumevamo sve one kupaće kostime koji su izrađeni u formi kratkog šortsa, bilo da su uske ili šire.

Muškarac u plavom kupaćem hoda po pesku

Uske bokserice bolje stoje fit muškarcima, dok su šire, odnosno šortsevi za kupanje,  idealan izbor za punije. Vizuelno bokserice za kupanje produžavaju noge, pa tako čine da izgledate više, ali i izduženije, mršavije. Širi šortsevi za kupanje vizuelno će vam dati na visini, istovremeno skrivajući višak kilograma, posebno ukoliko je on prisutan u predelu kukova. 

Bermude za kupanje su odličan izbor za visoke muškarce 

Kada kažemo bermude za kupanje, mislimo na muški kupaći kostim čiji kroj ide do kolena, dakle  na one kupaće koji su duži od bokserica. Često ste ih viđali na surfeskim filmovima. 

Muskarac u plavom kupaćem na plaži

Bilo da ste visoki i mršavi, ili visoki i puniji - one su najbolji izbor za vas. Neće vas vizuelno “skratiti”, ali će učiniti da izgledate skladnije i da vaše telo na plaži izgleda proporcionalnije

Slip kupaći kostim za muškarce sa fit figurom

Slip kupaći kostim preporučuje se svim fit muškarcima, ali i muškarcima koji imaju razvijeniji gornji deo tela, odnosno onima čija je građa nalik obrnutom trouglu. Slip skreće pažnju na donji deo tela, izdužuje noge i čini da izgledaju šire, te tako odlično izlazi na kraj sa disproporcijom u odnosu na ramena, čineći figuru skladnijom.

Muškarac i devojka trče na moru

Ako ste ove zime u teretani više pažnje posvetili rukama, ramenima i leđima, nego nogama (a znamo da su vežbe za noge najdosadnije) - rešenje je moderni slip kupaći kostim

Boja i dezen kupaćeg - na šta obratiti pažnju?

Osim što boje divno mogu istaći ten, one imaju uticaja i na to kako će određeni kupaći kostim izgledati na vašem telu! 

Želite da istaknete donji deo tela ili ga vizuelno povećate? 

Odlučite se za kupaći u svetloj nijansi! Svetle boje vizuelno šire, dok tamne stanjuju. Takođe, atraktivan dizajn kupaćeg koji skreće pažnju na sebe potpomoći će i isticanje donjeg dela tela. Sitan dezen takođe će vizuelno proširiti, dok će krupan dezen na kupaćem odgovarati onima koji žele da vizuelno stanje donji deo tela. 

Još jedan koristan modni trik  - horizontalne linije će vas proširiti, a vertikalne izdužiti! Ovo možete koristiti pri odabiru svih odevnih komada, a ne samo kupaćih kostima! 

Odabir kupaćeg kostima prema potrebi i stilu

Osim građe tela i estetike, ima još bitnih elemenata na koje treba obratiti pažnju prilikom svake kupovine odevnih komada, a posebno kupaćih kostima koji imaju jasnu funkciju - davanje potpore i udobno kupanje i plivanje, sa brzim sušenjem

Dok za maksimalnu otpornost na vodu i sunce, kao i dugovečnost kupaćeg, pa i udobnost u njemu, uvek treba da birate kupaće kostime od kvalitetnih materijala, kroj koji birate zavisiće od figure vašeg tela, ali i potreba i stila

Kupaći za plivanje i aktivan boravak u vodi

Jedno je ako idete na bazen radi plivanja, igranja vaterpola ili rekreacije, a sasvim drugo ako idete na more i u vodu ulazite samo da biste se rashladili. Profesionalni plivači uvek se odlučuju za slip kupaći za plivanje, koji im pruža najveću potporu, obezbeđuje veliku mogućnost pokreta u vodi, te tako stvara idealne uslove za visoke performanse.

Ukoliko niste profesionalni plivač ili vaterpolista, a slip kupaći nije vaš cup of tea, ali volite da uživate u rekreaciji u vodi i kada idete na more - vi zapravo idete na aktivan odmor - odlučite se za uske bokserice za kupanje ili barem one koje su što kraće.

Pravilo je jednostavno - što je uži kroj, to je bolja potpora, a sa Extreme Intimo kupaćim, o udobnosti ne morate da brinete, čak ni kod najužih modela! Sad znate zašto uske, ali zašto što kraće?

Zato što kratki modeli muških kupaćih daju najveću mogućnost nogama i za pokrete u vodi, koji su ključni za svaki vodeni sport! 

Muškarac u plavom kupaćem

Odabir kupaćeg prema sopstvenom stilu i preferencijama 

Kupaći može da stoji idealno, bude skladan vašoj figuri, najvišeg kvaliteta izrade, sjajan za vaše potrebe… 

Ipak, u njemu možete da se ne osećate dobro! 

Zato je najvažnije od svih modnih pravila to da svaki komad garderobe, a posebno kupaćih kostima, birate tako da bude u saglasju sa vašim modnim i životnim stilom i ličnim preferencijama. 

Džabe i najlepši šorts za kupanje ako vi niste zadovoljni kad se u njemu pogledate u ogledalu! 

Dakle, lične preferencije i dobar osećaj u svojoj koži, pa i kostimu, stavite iznad svih ovih pravila, a potom probajte da poslušate i njih. Sigurni smo da ćete napraviti idealan izbor!

Extreme Intimo uvek u svoju ponudu uvrsti muške kupaće kostime za muškarce različite građe, životnog stila, potreba i ukusa. Kod nas ćete pronaći ono što ste tražili i zato posetite neko od naših prodajnih mesta i uživo se uverite u kvalitet kupaćih koje vam nudimo ili brzo i lako kupovinu obavite u našem online shop-u!