Evo kako odabrati idealan sportski kupaći za plivanje

Sportski kupaći za plivanje potreban je svakome ko se bilo profesionalno, bilo rekreativno, bavi najzdravijim sportom - plivanjem. Međutim, kada su u pitanju sportski kupaći kostimi, njihov odabir može biti nešto teži od odabira kupaćih kostima za plažu i kupanje, gde je uglavnom estetika na prvom mestu. 

Extreme Intimo na prvo mesto stavlja kvalitet, pored estetike i udobnosti, kada je u pitanju dizajn i izrada kupaćih kostima, a upravo je kvalitet glavna potreba svakog dobrog sportskog kupaćeg kostima.

Pa, kako odabrati idealan sportski kupaći kostim za plivanje, šta je to što treba uzeti u obzir pri kupovini? 

Nekoliko saveta o tome na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira ženskih kupaćih, ali i sportskih muških kupaćih kostima, saznajte u nastavku!

Sportski kupaći kostim i njegova funkcionalnost 

Prvo što treba da znate kada kupaći kostimi za plivanje postanu ono za čime tragate, jeste koja je glavna funkcija sportskog kupaćeg kostima, odnosno razlog zbog kog vam je potreban.

To je, pre svega, pokrivanje određenih delova tela, jer svakako ne možete plivati goli. Kad već treba da se pokrijete dok se bavite rekreativnim ili sportskim plivanjem, onda to svakako znači da je važno da kostim koji nosite bude što udobniji, da pruži što više mogućnosti za pokrete, nigde ne steže i ne žulja, a i da pruži potporu u određenim delovima tela. 

Da li ste znali da određeni kupaći kostimi mogu i ubrzati plivača, odnosno da mnogi tvrde da im omogućavaju brže plivanje?

Ne morate biti modni ni sportski stručnjak da biste shvatili zašto je to tako!

Razmislite -  kada plivate u bikiniju čiji donji deo stalno spada, a čije se bretele stalno odvezuju - to će vas gotovo sigurno usporiti! Isto je i sa muškim kupaćim - ogromni šortsevi za plivanje lelujaju se po vodi i usporavaju plivača, kao i oni koji ne pružaju dobru potporu, pa ih voda tokom plivanja neretko “svlači”.

Vrlo jednostavno, zar ne? 

Dobar sportski kupaći kostim za plivanje, dakle, izrađen je tako da pruži udobnost, potporu, a posredno i dodatno ubzra plivačicu ili plivača. 

Kupaći kostimi za plivanje i važnost materijala od koga su izrađeni

Obratite pažnju na deklaraciju pri kupovini kostima za plivanje!

Dobri sportski kupaći kostimi za plivanje izrađeni su od materijala premium kvaliteta, koji bi trebalo da budu što je više moguće otporni na hlor. Važnost materijala od kog su kupaći kostimi neupitna je i pri izboru kupaćeg kostima za uživanje na plaži, ali za sportske kupaće kostime ovo je posebno važno.

Oni moraju biti otporni na rastezanje koje ćete im prirediti prilikom plivanja, a istovremeno i na veliku izloženost hloru, jer sportsko plivanje najčešće se praktikuje u bazenima. Kada se kvalitetnom materijalu i načinu izrade, doda i pravilno održavanje kupaćeg kostima - on će vas dobro služiti godinama!

Extreme Intimo asortiman za žene i muškarce, kao i za mališane i mališanke, odlikuje se upravo korišćenjem materijala premium kvaliteta za izradu svakog komada iz ponude, pa je definitivno mesto na kom možete pronaći idealan, a istovremeno izuzetno lepo i pažljivo dizajniran kupaći kostim za rekreativno plivanje

Evo i koji modeli su idealan izbor za sportski kupaći za plivanje.

Devojke koje poziraju u extreme intimo kupaćim kostimima

Sportski kupaći za plivanje - krojevi koje preporučujemo

Kao što znate, evolucija mode, pa i evolucija kupaćih kostima, pobrinuli su se za to da osim smenjivosti odevnih komada koji su u datom trenutku trendi, danas u ponudi imamo bezbroj krojeva i modela jedne iste stvari, a u ovom slučaju - kupaćeg kostima. 

Kako među toliko modela odabrati najbolji kupaći za plivanje?

Nekoliko krojeva posebno se izdvajaju kao pogodni za sportsko i rekreativno plivanje. 

Jednodelni kupaći za plivanje i jednostavni dvodelni 

Kada su u pitanju dame, pred njima je naročito mnogo izbora kupaćih kostima. 

Dovoljno je pogledati jedno žensko takmičenje u plivanju da biste zaključili koji kroj kostima je najbolji za plivačice! 

To su definitivno jednodelni kupaći kostimi.

Najbolje bi bilo da kada razmišljate kako odabrati jednodelni kostim, uzeti u obzir kostim sa što manje detalja kao što su rese, volančići i slični ukrasi. 

Što jednostavnije - to bolje

Takođe, kada su u pitanju sportski kupaći jednodelni će sjajno ispunjavati svoju ulogu ukoliko su kvalitetne izrade i pružaju udobnost pri nošenju. 

Ovde je posebno važno birati kupaći kostim dobre veličine - mali može stezati, a veliki kupaći može da spada. Ni jedno ni drugo nisu ono što vam je potrebno prilikom plivačkih poduhvata. 

Dok jednodelni kupaći za plivanje odavno drže prvo mesto kao najbolji izbor za sportski kupaći za žene, određeni krojevi dvodelnih takođe mogu biti dobro rešenje.

Dvodelni kupaći kostimi koji lepo prianjaju uz telo, ne spadaju i nisu na vezivanje, takođe mogu biti dobar izbor kupaćeg za plivanje, mada ipak pre rekreativno nego sportsko. Pri odabiru je važno obratiti pažnju na korpe i to da li pružaju dovoljno dobru potporu, a jednako je bitno i da kupaći bude odgovarajuće veličine.

Momak koji pozira u kupaćem kostimu

Slip i bokserice za plivanje za muškarce

Isto kao kod dama, tako i u muškim plivačkim takmičenjima odmah možemo uočiti koji model kupaćeg za plivanje je onaj koji je najbolji.

Slip kupaći kostimi ovde odnose pobedu!  

Slip kroj daje visoku mogućnost pokreta u vodi i tako se stara o tome da plivači lakše iskazuju visoke performanse koje se u vodi od njih očekuju. Osim toga, slip daje i veću potporu, a ako je dobre veličine - teško spada u vodi, što je takođe važno. 

Kada je reč o estetici - ne brinite - slip kupaći kostimi se vraćaju u modu!

Dobar izbor mogu biti i bokserice za plivanje, a dugi, široki šortsevi definitivno nisu dobar izbor za sportski kupaći za plivanje. 

Da li ste znali da plivanje mnogi smatraju najzdravijim sportom? 

Osim što donosi brojne benefite za telo, plivanje utiče i na srčano zdravlje, pa čak i na smanjenje stresa, pa i na zdravlje respiratornih organa!

Zato, ukoliko već niste, uvedite sportsko plivanje u svoju svakodnevicu, ili bar “svakonedeljnicu”. Sve što vam je potrebno od rekvizita je kvalitetan sportski kupaći za plivanje, koji lako možete pronaći u Extreme Intimo prodavnici ili našem online shopu!