Da li se slip kupaći kostimi vraćaju u modu?

Ovaj tip kupaćih kostima, jedno vreme je dominirao muškim stajlinzima na plažama širom sveta. Slip kupaći kostimi, koje mnogi greškom nazivaju spido kupaći, jedno vreme su, čini se, bili zamenjeni popularnim šortsevima i boksericama za kupanje.

No, moda k'o moda - uvek pronalazi način da nas iznenadi, vrati se i izađe iz  koloseka. To je, čini se, učinila i ovog puta.

Ipak, važno je reći da Extreme Intimo nikada nije ni izostavio iz svoje ponude slip kupaće kostime za muškarce koji žele maksimalni ugođaj tokom plivanja.

U našu kolekciju kupaćih kostima za muškarce uvek uključimo i slip, a naravno i popularne kupaće bokserice i šortseve za kupanje, te prepuštamo muškarcima da odaberu omiljeni model u kojem će najbolje izgledati, a tako se i osećati. 

Saznajte sve o slip kupaćem, kao i o tome da li će ga moda za leto 2020. vratiti na vrh spiska najzastupljenijih plažnih modnih trendova, saznaćete u nastavku teksta. 

Slip kupaći kostimi u doba najveće popularnosti

Muški kupaći kostimi bili su kraći nego ikada '60ih godina prošlog veka, kada su visoko sečeni kupaći kostimi postali najveći letnji muški modni trend, te su preuzeli primat na plažama širom sveta, naročito na zapadu i naročito u Evropi.

U godinama koje su usledile muške slip kupaće kostime sa vrha liste modnih trendova svrgnule su bokserice i šortsevi za kupanje, ali je oduvek među muškarcima bilo obožavalaca slip krojeva.

Jedna grupa muškaraca posebno se ističe po tome što uvek bira slip  - sportisti koji se bave vodenim sportovima.

Plivači kao najverniji fanovi spido kupaćih kostima

Svi profesionalni, a često i rekreativni, plivači i vaterpolisti nose slip kupaće kostime. 

Za to, naravno, imaju i dobar razlog.

Naime, kada je reč o visokim performansama koje se od profesionalnih sportista u vodi očekuju - nema bolje opcije za to što bi trebalo da nose od slip kupaćih kostima. 

Oni daju slobodu pokreta u vodi i što je još važnije - obezbeđuju mnogo veću potporu od širokih krojeva kao što su kupaći kostimi u vidu šortseva ili bokserica.

Osim toga, plivači i vaterpolisti tvrde da lepše osećaju vodu na telu kada nose spido kupaće, nego kada su u boksericama ili u šortsevima, što povoljno utiče i na njihove performanse u vodi.

To da se u slip kupaćem kostimu brže pliva postalo je uvreženo mišljenje, ali nije i naučno potkovano. Ipak, ne preostaje nam ništa drugo nego da verujemo izboru onih kojima je brzina u vodi najpotrebnija - profesionalnim vodenim sportistima. 

Poznato je da su sportisti broj jedan među modnim trendseterima za muškarce, pa svakako imaju velikog uticaja i na plažnu mušku modu. 

Uticaj sporta na tokove mode i slip kupaći kostimi

Sportski modni uticaj sve je zastupljeniji u svakodnevnoj streetstyle modi, a posebno je vidljiv na odeći za muškarce, koji važe za najveće ljubitelje sporta.

Da li ste znali da su polo majice, koje su danas deo garderobera skoro svakog muškarca, u početku bile namenjene isključivo igračima pola? 

O tome kako je i zašto sport tako snažno uticao na modu, pa se više ne smatra modnom greškom otići u večernji izlazak u sportskim patikama, može se napisati cela modna studija, ali nema sumnje da je sport uvek bio i biće od velikog značaja za modu, a posebno mušku garderobu

Tako i spido kupaći, koje sportisti obožavaju, polako ali sigurno postaje sve zastupljeniji i preuzima primat na plažama. Dok je američka moda i dalje skeptična prema slip kroju kao standardu, evropski muškarci se iz sezone u sezonu sve češće odlučuju za spido kupaći kostim. 

Naravno da sportska, u ovom slučaju vodeno-sportska moda, najviše uticaja ima u zemljama u kojima se vodeni sportovi najviše prate, a nećemo preterati ako kažemo da je vaterpolo još od polovine prošlog veka sport u kom najveće uspehe ostvaruju sportisti iz naše i iz zemalja u okruženju. 

Naši delfini su nesumnjivo imali velikog uticaja na to što se muškarci sa ovih prostora sve češće odlučuju da se za svoje plažno izdanje hrabro odluče noseći slip kupaći kostim.

Moma koji sedi na stolici pored bazena, u kupaćem kostimu

Da li se spido kupaći kostimi vraćaju ovog leta?

Kada predviđamo muške modne trendove za naredno leto, osim revija svetskih brendova koje pomno pratimo, zbog svega navedenog - morali bismo da usmerimo pažnju i na sport, a ovo leto je leto u kome će se održati veličanstvena Olimpijada!

Upravo će vaterpolo reprezentacija biti ona pred koju će se postaviti najviše očekivanja i čije će se utakmice pomno pratiti u celoj zemlji, te će i modni uticaj naših delfina na muške plažne “stajlnige” biti neizbežan.

Kada je reč o revijama koje diktiraju trendove za naredno leto, slip kupaći bili su nešto zastupljeniji nego ranijih godina, ali će se i dalje bokserice i šortsevi za kupanje nositi više.

Uvek savetujemo kupce da najviše pažnje pri izboru bilo kog odevnog komada, pa tako i kupaćeg kostima, posvete kvalitetu i udobnosti koju komad pruža prilikom nošenja, a zatim i tome kako on stoji telu i građi individue. Tek onda valja oslušnuti i modna šaputanja i odlučite da li ćete ih usvojiti. 

Pogledajte našu ponudu proizvoda za muškarce online ili nas posetite u nekom od naših prodajnih mesta. Pronađite svoj novi omiljeni kupaći kostim - svi modeli  iz Extreme Intimo asortimana, krojeni su po standardima premium kvaliteta, a pružaju maksimalan komfor tokom nošenja, jer su dizajnirani prema potrebama svakog modernog muškarca.