Dečiji crtaći kao omiljena inspiracija dizajnera za najmlađe

Dečiji crtaći predstavljaju omiljenu zabavu za mališane, ali i veliku inspiraciju za odrasle. Zato mnogi dizajneri odeće za najmlađe koriste upravo popularne likove i motive različitih animiranih filmova i na njima baziraju svoje kolekcije. 

Nije neobično i da linije odeće za odrasle imaju motive likova iz crtanih filmova, jer svakog čoveka obraduje dašak detinjstva protkan u mekani i prijatni komad odeće. 

S obzirom na to da se trudimo da vam naši proizvodi donesu najnežnije osećaje, likovi iz crtaća postali su deo naših kolekcija, kako za mališane tako i za odrasle. 

U tekstu koji sledi obradićemo upečatljive primere kolekcija dečije odeće inspirisane crtaćima, i predstavićemo česte motive koji se “provlače” u dizajniranju odeće za mališane. 

Kralj lavova - crtani koji donosi motive flore i faune 

Jedan od najpoznatijih Diznijevih klasika, The lion king  - Kralj lavova, inspirisao je mnogobrojne dizajnere dečije odeće da kreiraju kolekije posvećene ovoj divnoj priči o odrastanju, prijateljstvu i porodici. 

Kralj lavova crtani priča o Simbi, mladunčetu lava, koji sa svojim ocem - kraljem džungle, i svojom majkom živi bezbrižno, okružen drugim životinjama. Njegov život se drastično menja, kada Simbin otac nastrada u nesreći koju je izazvao Simbin zli stric koji je želeo da postane kralj životinja. 

Simba zatim odlazi iz topline svog doma, pronalazi nove prijatelje, uz pomoć kojih se, na posletku, vraća u svoj dom gde osvaja prevlast, i postaje naslednik svog oca, kako je i trebalo da bude. 

Ova divna priča ispričana iz životinjske perspektive, inspirisala je i nas, te smo kreirali kolekciju za velike i male dečake inspirisane Simbom i motivima iz ovog crtaća. Crtani Kralj lavova u našoj kolekciji oslikan je na slip gaćicama za dečake, kao i na boksericama, pidžamama i majicama.

Koje boje preovladavaju na garderobi inspirisanoj ovim crtaćem? 

U kolekcijama inspirisanim Kraljem lavova preovladavaju topli tonovi, mahom žuta, ali i crvena, narandžasta, braon, pa i crna boja.

Mama i ćerka u prostoriji sa dalmatincima sa majicama sa istim dizajnom na kom je pas iz crtaća

101 dalmatinac - neodoljive kuce koje mališani obožavaju

Nastavljamo putem kojim nas vode mekane šapice, ali ovog puta umesto o Africi i divljim životinjama, govorimo o čovekovom najboljem prijatelju! 

Crani 101 dalmatinac (101 dalmatians), takođe se ubraja u legendarna Diznijeva ostvarenja. On govori o Rodžeru, muzičaru koji ima dalmatinca Ponga, i Aniti koja ima ženku dalmatinca - Perditu. Ova mala zajendica iznedrila je ljubav između Anite i Rodžera, kao i između njihova dva ljubimca. 

Ova četvorka nalazi se pred velikim izazovom kada Anitina bivša drugarica, Kruela De Vil kidnapuje kuce. Ostatak priče govori o tome, kako se ova dva dalmatinca, i njihova štenad vraćaju svojim vlasnicima. 

101 dalmatinac crtani nosi pregršt poruka o prijateljstvu, vernosti, i zajedništvu. Upravo ovakav, inspirisao je i našu kolekciju za devojčice. 

U njoj možete pronaći slip gaćice i topove sa šapicama, kao i majice sa neodoljivim likom dalmatinaca. Iako su dalmatinci crno-beli,  u našu kolekciju smo osim ove dve boje uvrsitili i roze, kako bismo je učinili dodatno ljupkom. 

Devojčica sa pahuljom u ruci i motivima iz crtaća Frozen

Frozen - Zaleđeno kraljevstvo kao omiljeni crtani mnogih devojčica

Ako ste roditelj jedne devojčice, ili u svom okruženju imate jednu malu princezu, verujemo da ste upoznati sa Elzom i Anom iz popularanog crtanog filma Zaleđeno kraljevstvo (Frozen). Ovaj crtani film ima 2 dela i jedan je od najpopularnijih animiranih filmova na svetu. 

Elza je princeza koja ima moć da zaledi ono što dotakne.  Nemogavši da kontroliše svoju moć okovala je čitavo kraljevstvo snegom i ledom. Zatim se njena mlađa sestra Ana sa svojim prijateljima kreće u avanturu kako bi kraljevstvo ponovo vratila u normalu, i kako bi vratila svoju sestru. 

Hrabrost Elze i Ane oduševila je mnoge devojčice, a njihovi likovi inspirisali su mnoge dizajnere da kreiraju različite kolekcije sa likovima iz ovog popularnog crtanog filma. 

Motivi na odeći inspirisani Frozen crtaćem 

Odeća inspirisana crtanim Zaleđeno kraljevstvo obično je u plavim, ljubičastim i belim nijansama. Od motiva preovladavaju pahuljice, sneg, likovi Ane i Elze, kao i Kristofera, Olafa i Hansa.

Odeća sa superherojima - svevremenski motivi različitih generacija

Likovi poput Supermena, Spajdermena, Betmena i Robina podjednako oduševljavaju dečake sada, kao što su i njihove roditelje nekada. Filmovi o superherojima nisu klasični dečiji crtaći, oni zauzimaju posebno mesto u srcima ljudi različitih godina. 

Od stripa, preko animacije, sve do igranih likova, superheroji ne prestaju da inspirišu ljude širom sveta, pa je bilo potpuno prirodno da svoj trag ostave i u modnoj industriji. 

Postoji nebrojano mnogo modnih linija posvećenih najrazličitijim superherojima, kako onim starim, tako i onim novijim. Čarape, pidžame, majice, kao i ostali odevni komadi i aksesoari sa likom Supermena, Betmena i ostalih, posebno su popularni među mališanima, i to mahom dečacima. 

Ono što ostaje zagonetka jeste ko više insistira na kupovini odeće sa likovima superheroja - roditelji ili deca? 

Muški model i dečak u donjem vešu i majicama bez rukava

Životinjski motivi kao inspiracija za dečiju odeću 

Dečiji crtaći pokrenuli su jedan trend koji se uspešno održao, a to je inspiracija životinjama prilikom kreiranja odeće. Tako mnogi odevni komadi za decu imaju likove kuca, maca, ovčica, meda, zeka, konja i drugih životinja. 

U ovim motivima podjednako uživaju i mališani, ali i roditelji. Deci se obično dopadnu ilustracije njihovih omiljenih životinja, dok se roditelji pre svega osvrnu na kvalitetan prirodni materijal, a zatim i na neodoljiv dizajn. 

Takođe, kombinacija likova iz crtanih filmova i životinja je vrlo česta pojava na odeći za mališane, a preovladavaju i najpopularniji motivi među dečacima i devojčicama, poput princeza, automobila i različitih natpisa. 

Uz Diznijeve klasike rasle su mnoge generacije, koje svoju ljubav sada prenose na decu, zato ne treba da čudi činjenica da se likovima iz dečijih crtaća podjednako raduje čitava porodica. 

Kao i uvek, Extreme Intimo je tu da osluškuje potrebe vas i vaših mališana, i da prema tome kreira najnežnije kolekcije, u kojima ćete svi uživati!