Snežna devojčica srebrno plave kose se vraća u bioskope širom sveta! Arandel je ponovo u opasnosti, a Elsa mora da bude hrabrija nego ikad kako bi spasila svoju domovinu i prijatelje. Zaleđeno kraljevstvo najavljuje nastavak avantura koje još od 2013. godine inspirišu devojčice svih uzrasta, a baš ovog novembra desiće se potpuno nove dogodovštine u najhladnijem, ali i najlepšem kraljevstvu na planeti.

Dok nestrpljivo iščekujemo Frozen 2, čija je premijera najavljena za 22. novembar, ujedno promovišemo i novu kolekciju posvećenu glavnim junacima jednog od Diznijevih najuspešnijih ostvarenja. 

Elsa je “dotakla” i naše izloge, pa od ove jeseni baš svaka devojčica može da krene u avanturu sa Snežnom kraljicom, i spremno dočeka zimske čarolije u Extreme Intimo Frozen modelima. Predstavljamo ih u nastavku, baš kao i neverovatnu priču o crtanom filmu koji obožavamo!

Kako su Elsa, Frozen i družina osvojili srca svih generacija?

Budimo iskreni, čak i ako niste gledali Frozen, vrlo dobro znate ko je Elsa, a poznato vam je i to da ova neobična princeza, a kasnije i kraljica, jednim dodirom sasvim obične stvari pretvara u najlepšu zimsku čaroliju. 

Njene čarobne moći smo upoznali 2013. godine, kada je izašao prvi deo, a sve do danas Frozen je ostao glavni i najpopularniji motiv na dečijim rođendanima, školskom priboru, maskenbalima, pa čak i na odevnim komadima za devojčice sa likovima Else, Ane, Kristofa ili Olafa. 

Da je Zaleđeno kraljevstvo (kako glasi srpski prevod Frozen-a) više od “crtanog filma za devojčice” pokazuju i majke koje prepoznaju promociju pravih vrednosti u akcijama animiranih Frozen junaka, koji i njih (da, zaista) vraćaju u čaroliju detinjstva i razbibrige. 

Ako se kvalitet jednog filmskog ostvarenja procenjuje prema tome o čemu zaista govori i koliko dugo drži pažnju, sa pravom možemo reći da je Frozen jedan od onih animiranih filmova po kome će aktuelne generacije pamtiti detinjstvo. 

Frozen je najuspešniji animirani film svih vremena u Diznijevoj produkciji

Da nije reč samo o našoj visokoj oceni Zaleđenog kraljevstva potvrđuju i brojne nagrade koje su dodeljene za Diznijevo ostvarenje. Najznačajnija su dva Oskara - za najbolji animirani film i najbolju originalnu pesmu, a rame uz rame sa njima je i Zlatni globus dodeljen za najbolji animirani film. 

Zaleđeno kraljevstvo je nastalo u okrilju slavne Volt Dizni kompanije, koja je sinonim za dečiji zabavni program skoro čitav jedan vek. Međutim, originalnu ideju o Snežnoj kraljici treba tražiti u delima danskog pisca Hansa Kristijana Andersena, koji je u istoimenoj bajci dao “skicu” za trenutno najpoznatiju plavokosu devojčicu na planeti - princezu Elsu. 

Ono što je udahnulo život pisanoj Andersenovoj reči, osim dobre Diznijeve produkcije, jeste i fenomenalna muzika koja odavno živi i sluša se i van filma. Frozen su sinhronizovale 42 zemlje, a čuvena pesma Let it go  je otpevana na isto toliko jezika.

I teško je utvrditi čija verzija je najlepša, najemotivnija i najpevljivija. Ali ono što znamo je da se srpska verzija pod nazivom “Sad je kraj” našla među 25 najboljih. Pa, ako ste imali bilo kakvu predrasudu prema Zaleđenom kraljevstvu, let it go, jer osim sjajne priče Diznijev projekat donosi i sjajnu muziku koja topi i najledenija srca. 

Frozen likovi sa kojima se poistovećujemo - čemu su nas naučili?

Koliko puta dnevno naučite nešto od sopstvenog deteta? Svaki roditelj mora priznati da je nekada dobio važnu lekciju od najmlađeg člana porodice, iako sama deca često nisu svesna onoga što govore ili rade. 

Slično je i sa crtanim filmovima - u osnovi je reč o bajkovitim pričama, ali ako zavirite malo dublje, pronaći ćete važne poruke sa univerzalnim važenjem i bez “roka trajanja”. Evo čemu su nas naučili Elsa i sneško Olaf.

Samo prava ljubav može odmrznuti zaleđeno srce. (Olaf)

Da, sama sam. Ali sama i slobodna! (Elsa)

Ljubav je kada tuđe potrebe stavljaš ispred svojih. (Olaf)

U prvom delu, Frozen nas uči tome da ljubav između dve sestre pobeđuje baš sve, pa i one ledene prepreke, dok je kroz čitav tok filma prikazan kontrast između dobra i zla. Takođe, ovaj projekat je razbio jednu univerzalnu predrasudu i sklonost da sve što je ledeno i hladno poistovećujemo sa lošim, dok nasuprot tome, toplo isključivo sa dobrim. 

Frozen je priča koja ljubav pronalazi u Elsi koja je zaledila kraljevstvo, ali i u toplom Arandelu za koji se čitava družina bori uprksom svim preprekama. 

Svet je nestrpljiv: U novembru stiže Frozen 2 

Ledeno kraljevstvo posle šest godina dobija svoj nastavak, a šta je novo što će nam prirediti Frozen likovi? U prvom delu smo imali priliku da vidimo Arandel koji je jednog dana zaleđen zbog Elsinih čarobnih i snažnih moći, ali Frozen 2 najavljuje nove nevolje. 

Kakve opasnosti mogu da nastanu ako zvanični trejler poručuje da Elsine moći ovog puta možda neće biti dovoljne da pobede nevolje? Ostaje da se sve sazna krajem novembra, kada će “Frozen manija” postati veća i lepša nego ikad, a dotada se možete opremiti Frozen stvarčicama iz nove Extreme Intimo kolekcije i spremni dočekati toliko najavljivanu premijeru. 

Frozen manija” u Extreme Intimo radnjama

Zaleđeno kraljevstvo je inspirisalo čak i naše kreatore i dizajnere, pa smo u susret velikoj novembarskoj premijeri predstavili Frozen kolekciju za devojčice. Pored školskih torbi, blokova, suvenira i aksesoara, sada i pidžame nose Elsin lik, a možete ih pronaći u Extreme Intimo ponudi koja uključuje i Frozen majice, Frozen trenerke, kao i Frozen donji veš, Frozen topiće i spavaćice u prepoznatljivim Frozen bojama

Ono što ih čini kvalitetnim izborom, osim atraktivnih motiva, svakako su i najkvalitetniji prirodni materijali koji prijaju dečijoj koži, pa su udobnost nošenja i prijatan osećaj zagarantovani. 

Elsa je stigla i u naše radnje, ali ne da ih zaledi, već da svim devojčicama pruži tople, lepe i udobne komade koje će obožavati. Dočekajte Frozen 2 spremni, u najfinijim komadima iz naše ponude koji su inspirisani prelepom pričom iz kraljevstva Arandel. 

Frozen poklon sa likom najpoznatije devojčice na svetu

Extreme Intimo je mislio na sve, pa u našim radnjama možete pronaći lepe komade odeće za vašu ili neku vama dragu devojčicu koja je opčinjena Ledenim kraljevstvom. Uvek dobra opcija je Frozen majica dugih rukava pogodna za hladnije dane u kombinaciji sa donjim delom u istim bojama. 

Frozen 2 je sve bliže, a mi ga iščekujemo potpuno opremljeni novom Extreme Intimo kolekcijom inspirisanom Elsom i njenom družinom. Da li ste već obradovali svoju devojčicu nekim komadom iz naše ponude? Svratite u naše radnje gde možete pronaći i fenomenalne jesenje kolekcije za odrasle, čiji će vas materijali osvojiti već na prvi dodir.