5 najpoznatijih trendova kupaćih kostima u istoriji

U istoriji mode desilo se mnoštvo momenata koji su posebno upamćeni po svojoj upečatljivosti, esktravaganciji i originalnosti u određenom dobu. Neki odevni komadi bili su toliko drugačiji da su izazivali i prave modne revolucije, a mala crna haljina kultne Šanel samo je jedan od primera odevnih komada koji su promenili svet!

Upravo istorija kupaćih kostima jeste jedan od najzanimljivijih segmenata celokupne modne retrospektive.

Iza kupaćih kakve danas poznajemo stoji čitavo modno nasleđe, a ako bismo morali da izdvojimo samo jedan model koji je promenio modnu sliku plažnog sveta to bi bio bikini

Ipak, osim bikinija, nekoliko modela kupaćih kostima posebno su se izdvojili kao vrlo upečatljivi i poznati u modnoj istoriji, a i dalje mnogim dizajnerima služe kao izvor večni izvor inspiracije.

Nekoliko modela poznatih kupaćih kostima iz davnih vremena, koji su i nama vrlo inspirativni, predstavljamo vam u nastavku teksta. 

Prvi bikini i promena modnih tokova

Prvi dvodelni kupaći kostim, sličan dvodelnom kostimu kakve i danas znamo, nastao je 1946. godine. Na ovom, sada najpopularnijom dizajnu kupaćeg kostima, možemo se zahvaliti hrabrom francuskom dizajneru Louis Reardu i još hrabrijem devetnaestogodišnjem modelu Micheline Bernardini, koja je u njemu pozirala.

Dobro pretpostavljate, prvi bikini nije odmah bio prihvaćen od strane javnosti, te su ga samo najhrabrije dame u godinama koje su usledile uvrstile u svoje ormare. Istorija bikinija vodila je dvodelni kostim ka sve većem mejnstrimu, a danas on predstavlja sasvim uobičajen i popularan izbor mnogih dama iz celog sveta.

U našu ponudu kupaćih kostima uvek uključimo raznovrsne modele bikinija, koji po stilu mogu asocirati na klasična, prošla vremena, ali i najmodernije trendove. 

Merilin Monro i njeno nezaboravno plažno izdanje 

Merilin Monro u svoje vreme bila je pravi seks simbol, ali i modna inspiracija ženama iz celog sveta. Kako se stvari sada čine - uspela je da to i ostane do današnjih dana, te predstavlja ikonu pop kulture, ali i najveću predstavnicu takozvane američke mode

Merilin je nosila bikini u više navrata, a pored čuvene scene gde Merilin pozira na plaži u belom kupaćem kostimu, koja i dan danas obilazi Internet, posebno je upečatljiva scena Merilinke u dvodelnom kupaćem iz legendarnog filma Nešto se mora dati iz 1962. godine

Iako je film ostao nedovršen, fotografija Merilin koja nosi bikini boje kože, sandale sa potpeticama i kaput, ostala je legendarna i prepoznatljiva širom planete.

Dve devjojke naslonjene na kamenu stenu poziraju

Fara Foset i legendarni poster u crvenom kostimu 

Fara Foset je prilikom promocije Čarlijevih anđela imala fotografisanje za poster, koji je do danas ostao upamćen kao jedan od najlegendarnijih postera ikada. Ona je za njega odlučila da se fotografiše u jednodelnom crvenom kupaćem kostimu koji je posle postao pravi modni trend, kog su rado pratile mnoge žene iz celog sveta. 

Fotografisanje se dogodilo 1976. godine, a poster je napravio ogroman boom u plažno, modnoj industriji. Svaka žena je narednog leta želela da izgleda baš kao Fara! Danas se ovaj kostim nalazi u Nacionalnom muzeju američke istorije u Vašingtonu, a jednodelni kostim inspirsan ovim kultnim krojem i Farinim izdanjem možete pronaći i u našem asortimanu! 

Trend “opasno-seksi” kupaćih kostima

Znate li šta je zajedničko Pameli Anderson, Anđelini Džoli i Hali Beri?

Sve tri su glumile neustrašive devojke u seksi kupaćim kostimima!

Dok je Pamela u Čuvarima plaže spašavala živote, a za sobom ostavila trend duboko sečenih jednodelnih kupaćih kostima, Anđelina se u Tomb Raideru pojavila u crnom bikiniju koji je osvojio svet, a Hali bila seksi devojka u narandžastom bikiniju jednom od čuvenih Bond ostvarenja.

Era seksi bikinija i dalje nije završena, pa hrabre dame osvajaju plaže i ovih godina. Extreme Intimo uvek u svoju ponudu uvrsti i atraktivne dvodelne kostime, a uvek savetujemo da svoj kupaći odaberete tako da laska vašoj figuri

Devojke koje poziraju naslonjene na stenu pored mora

Kupaći kostimi u doba Instagrama

Društvene mreže nesumnjivo su napravile prekretnicu u svetu modne industrije, a dok su mnogi brendovi pokušavali da nove okolnosti iskoriste za promociju svojih novih krojeva i modela kupaćih kostima, upravo su mreže i trendseterke sve više postajali ti koji kreiraju trendove.

Poslednjih nekoliko godina zato ne možemo reći da je jedan, unikatan trend obeležio modu, kao što je to bio slučaj sa ranijim legendarnim modelima kostima - uticaji influenserki na modu su raznovrsni i uglavnom autentični.

Moda je postala i vrlo brzo promenljiva, pa je teško u moru trendova koji se smenjuju iz meseca u mesec odvojiti najtrendi kupaći kostim koji ima potencijal da promeni istoriju. Čini se da je sve već viđeno i da je modna priča svakog modela već ispričana. 

Upravo u tome je i lepota savremene mode

Ne morate slepo pratiti trend da biste bili trendi. Zato Extreme Intimo u svoju ponudu kupaćih kostima uvek uključi širok asortiman modela kupaćih u različitim stilovima, kako bi svaka dama našla onaj koji njenom ukusu i modnom afinitetu najviše odgovara.

I to je jedini modni savet koji vam je potreban! 

Ostanite dosledne sebi, a samouverene i hrabre kao dame koje su u svojim plažnim izdanjima osvojile svet! Birajte kvalitet i vodite računa o materijalima kupaćeg kostima - prijaće vašoj koži. 

Kreatori Extreme Intimo kupaćih kostima uvek se pri dizajniranju oslanjaju na najnovije modne trendove, ali i na modno nasleđe i legendarna izdanja iz istorije, što naš brend, pored korišćenja najfinijih materijala i najkvalitetnijih krojeva, čini vrlo posebnim i autentičnim. 

Posetite neku od naših prodavnica i uverite se u široku ponudu kupaćih i njihov neprikosnoveni, premium kvalitet. Uživajte u sebi i osećajte se bolje nego ikada. I to na plaži!