Glumice koje su najbolje nosile kupaće kostime u istoriji

Glumice su oduvek bile istinske trendseterke i ikone lepote.

Njihovo pojavljivanje na malim i velikim ekranima, pa i pozorišnim scenama, približilo ih je običnim ljudima i obezbedilo im ogromnu slavu, posebno kada su u pitanju velike holivudske zvezde.

Najveće glumice u istoriji obično istovremeno smatrane i ikonama lepote tog vremena, ali ne pamte se sva njihova izdanja jednako upečatljivo. Bilo da je reč o legendarnoj sceni u filmu, ili stvarnoj sceni iz njihovog života, koju je neki paparazzo imao sreće da zabeleži  - neke od tih fotografija ostale su posebno urezane i može se reći da su obeležavale čitave modne ere.

Pred leto nas posebno raduje to što je među njima i puno izdanja u kupaćim kostimima. Prilikom dizajniranja odevnih komada, Extreme Intimo posebnu pažnju posvećuje modnom i estetskom aspektu, a neretko su mnogim svetskim brendovima glumice i poznate ličnosti bile kreativna inspiracija.

Koje su to glumice i poznate ličnosti na plaži, u kupaćim kostimima, ostavile neizbrisiv trag u istoriji mode i postale neiscrpna inspiracija - saznajte u nastavku!

Merilin Monro - legendarna izdanja u kupaćem ispred svog vremena

Fotografije Merilin Monro na plaži 1957. godine, u legendarnom belom kupaćem kostimu ubrajaju se među najpoznatije fotografije slavnih ikada!

Tokom njene impresivne karijere glumice, ali i pevačice i manekenke, mnogi fotografi su imali zadovoljstvo da je uslikaju, a za ovo legendarno fotografisanje Merlin na plaži zaslužan je fotograf Sam Shaw. Slike Merlin sa plaže u upečatljivom belom kupaćem kostimu, koji bio ispred svog vremena, obišle su svet! 

Najzanimljivije od svega je što ga i dalje obilaze!

Iako je prošlo više od 60 godina, Merilin Monro u belom kupaćem kostimu i dalje je inspiracija za mnoge dizajnere, a njene fotografije sa plaže se neretko pojavljuju u magazinima i pričama o istoriji mode, ali i samog Holivuda. Posle ovog izdanja Merilin na plaži - ženski kupaći kostimi više nikad nisu bili isti, a i dan-danas ovaj stil je inspiracija mnogim dizajnerima!

Sofija Loren - ‘60ih je nosila kupaći koji je i sada trendi

Film Madame Sans-Gêne je odmah pri pojavljivanju osvojio bioskope metropola! U filmu je, ni manje ni više - Sofija Loren bila u ulozi glavne glumice. Tada već etablirana slavna glumica, ali i ikona lepote i stila, u ovom filmu posebno se istakla u sceni u kupaćem kostimu.

Sofija Loren se tako na velikom platnu pojavljuje na jahti, u crnom jednodelnom kupaćem kostimu, koji je i danas vrlo moderan i trendi i ostavlja neizbrisiv trag u istoriji kupaćih kostima. Nakon ovog Sofijinog crnog jednodelnog kostima, na evropskim, ali i plažama širom sveta, već narednog leta on je bio jedan od najnosivijih. Poslednjih godina se jednodelni kostimi koji podsećaju baš na one iz ‘60ih vraća u modu i osvaja plaže širom sveta.

Pamela Anderson i njen kupaći iz Čuvara plaže

Kako da pišemo o glumačkim zvezdama i njihovoj pojavi u kupaćim kostimima, a da ne spomenemo kraljicu kupaćih - Pamelu Anderson iz Čuvara plaže

Sigurno već u glavi imate sliku Pamele u onom upečatljivom, jednodelnom crvenom kostimu? 

Ne sumnjamo - jer ovo izdanje jedno je od najpoznatijih ikada. Čuvari plaže osvojili su male ekrane sveta ‘90ih godina, a upravo Pamela Anderson ona je koja se najviše proslavila u seriji. 

Jednodelni kupaći sa dubokim sečenjem, nalik na onaj koji je Pamela nosila u Čuvarima, bio je hit ‘90ih godina prošlog veka, a kako je modna istorija ciklična i trendovi se ponavljaju - izgleda da su ‘20e godine 21. veka one u kojima će se nositi baš ovakvi, retro jednodelni kupaći kostimi

Hali Beri u bikiniju - scena koja je obišla svet

Hali Beri, kao žena koju su 2000ih najrespaktibilniji magazini navodili kao jednu od najlepših žena sveta, teško da može da razočara svojim plažnim izdanjem. Ipak, jedno njeno izdanje na plaži svet će posebno pamtiti. 

Reč je o onom iz filma Umri drugi dan, 20-og o Bondu, iz 2002. godine. Čak iako niste gledali film - sigurno znate za fotografiju Hali Beri u kupaćem iz njega. Bikini je tada već postao popularan, a Hali ga je iznela tako da je svaka žena sveta poželela da na plaži izgleda baš kao ona!

Dvodelni kupaći kostimi imaju dugu istoriju, ali se nikad nisu nosili više nego u ovom periodu, 2000ih godina. Danas oni uživaju skoro jednaku popularnost, a kako modni trendovi govore - sa vrha liste omiljenih kupaćih ne planiraju da se pomere ni u narednom periodu. 

Gornji delovi kupaćeg trouglastog kroja, baš kao onaj koji je Hali nosila, vrlo lepo ističu obline. Crveni kupaći kostim iz našeg asortimana podseća baš na oni koji je Hali nosila u ulozi atraktivne Bond devojke.

Kad smo već kod Bond devojaka… 

Ursula Andres - Bond devojka u belom bikiniju

Ako bismo vam rekli da je Ursula smatrana najlepšom Bond devojkom ikada to bi vam sigurno dovoljno govorilo o njenom zanosnom pojavljivanju na filmu u bikiniju. 

A kada biste čuli da je ova scena toliko čuvena da beli bikini Ursule iz filma ima svoju stranicu na Wikipediji na engleskom jeziku?

Da, baš toliko je poznata ova Bond devojka, a beli bikini koji je nosila smatra se pretečom onog u kome je bila i Hali, oko 40 godina kasnije! 

Sa kaišem na vrhu donjeg dela i atraktivnim krojem gornjeg, koji podseća na najtrendi, savremene ženske kupaće kostime, Ursula Anders 1962. godine u filmu Dr. No. i ulozi čuvene Honey Rider, imala je plažno izdanje za pamćenje i definitivno zaslužuje da bude pomenuta na listi glumica koje su najbolje nosile kupaće kostime u istoriji. 

Selma Hajek i nastup u kupaćem kostimu

I Selma Hajek svoj kupaći za trku ima!

Jeste li gledali Od sumraka do svitanja, film iz 1996. godine?

Prvo - odličan je, a drugo - u njemu ćete videti Selmu Hajek u bikiniju. Pevajući na bini. Sa zmijom oko vrata. Zgodniju nego ikada. Retka scena u bikiniju, a da nije na plaži. Pojava Selme Hajek u bikiniju uzdrmala je Holivud i pomogla joj da bude smatrana jednom od najatraktivnijih glumica sveta!

Ikone lepote oduvek su služile kao inspiracija. 

Kako dizajnerima i modnim kućama, tako i “običnim” devojkama i ženama iz celog sveta. Koja od njih je Vaša inspiracija? Mi u svakoj vidimo posebnu crtu zanosnosti i ženstvenosti. Isto kao i u Vama!

Posetite neku od Extreme Intimo prodavnica i probajte kupaće koji će za Vašu figuru i telo učiniti prava čuda! Naši kupaći kostimi ističu atribute i što je najvažnije - krojevi i najfiniji materijali čine da se u njima dobro i udobno osećate. Birajte kupaći skladno svojoj figuri i osećajte se kao prava zvezda već ovog leta!