Vrste donjeg veša koje bi trebalo da se nađu u fioci svake žene

Toliko često zaboravljamo na veš, a on predstavlja esenciju svakog dobrog stajlinga - čak i onda kada se uopšte ne vidi!

Zato je neophodno opremiti se sa vrstama veša koje će nam pružiti mogućnost da svaku priliku i svaku odevnu kombinaciju kompletiramo na najbolji način.

Vrste donjeg veša koje bi svaka devojka i žena trebalo da imaju u fioci mogu se podeliti u nekoliko kategorija, odnosno razvrstati po različitim kriterijumima. To su pre svega: modeli veša, odnosno krojevi; boje veša koje će vam najviše odgovarati za različita izdanja, kao i materijali od kojih je skrojen donji veš.

Pre nego što započnete sa kupovinom veša radi obnavljanja kolekcije - saznajte koji su to ključni komadi veša koje bi trebalo da imate. U nastavku teksta upoznajte se sa esencijalnim vrstama donjeg veša, izdvojenim po različitim kriterijumima.

#1 Modeli veša koji će upotpuniti svaki stajling 

Različiti modeli donjeg veša tu su da pruže odgovor na raznovrsne potrebe i želje dame koja ih nosi. Sve znamo da postoje oni preudobni modeli rezervisani samo za naše oči i “one dane”. Tada komfor stavljamo na modni pijedestal, a sve druge kriterijume podređujemo udobnosti.

Pored toga, potrebni su nam i modeli donjeg veša koji su osmišljeni za najseksipilnija izdanja, koji se ne vide prilikom nošenja uskih haljina i pantalona, ili sasvim nežno prianjaju uz kožu, ne ostavljajući pritom ni najmanje tragove nošenja. 

Slip gaćice neophodan su deo svakog ženskog garderobera. Tu su za sve te dane u kojima udobnost, toplotu i nežan dodir stavljamo na prvo mesto, uz potpunu lišenost bile kakve neprijatnosti ili osećaja žuljanja u intimnoj regiji. Dokaz da udobni slip može biti i izuzetno lepo dizajniran, možete pronaći u našoj kolekciji ženskog donjeg veša, koju uvek i estetski prilagodimo ukusu dama i začinimo atraktivnim detaljima.

Koliko god lepo dizajnirane, slip i brazilijana gaćice nekad nisu komplementarne sa stajlingom - tragovi kroja mogu da se nadziru na svim uskim stvarima, na garderobi tankih tkanina, pa i na sportskoj odeći, koja najčešće prati liniju tela. 

Tanga model gaćica zato je obavezan deo svake ženske kolekcije veša. One su jedini pravi izbor za nošenje uz uske stvari, kao i sve one prilike kada želite da vaše stajlinge lišite bilo kakvog usecanja na garderobi.

Devojka koja pozira u donjem vešu

#2 Vrste donjeg veša po boji - esencijalne boje veša koje morate imati

Priča o donjem vešu ne može se završiti bez priče o bojama, koje su među glavnim estetskim karakteristikama svakog odevnog komada, pa tako i onog najintimnijeg. Kolorit veša je ipak i više od pukog izraza personalne estetike.

Donji veš bi morao da se slaže sa garderobom koju nosimo preko njega, naročito u slučajevima kada se neki njegovi delovi vide (najčešće bretele na brushalteru), ili onda kada nosimo prozračnu letnju garderobu.

Tri osnovne boje za donji veš jesu: bela, boja kože (nude) i crna

Beli veš se, logično, nosi ispod belih odevnih komada, bež ispod svetlih, a idealan je za nošenje ispod garderobe koja se providi (bukvalno se neće videti!), dok je crni veš rezerviran za nošenje uz tamne odevne komade, ispod kojih će predstavljati savršenu podlogu. 

Učinite svoju kolekciju konvencijalnih kolorita atraktivnijom uz senzualne crvene modele, ili donji veš roze kolorita i tako kompletirajte asortiman!

Devojka u donjem vešu sedi na krevetu

#3 Vrste donjeg veša po materijalima - ove komade morate imati

Kada je reč o vrstama veša koje preporučujemo svakoj dami, ne možemo završiti priču da ne pomenemo jedan od najvažnijih kriterijuma: materijalu od koga je skrojen.

Fini pamučni veš prosto morate imati! 

Zovu ga najboljim prijateljem kože, a poznat je po visokoj otpornosti na toplotu i habanje. Pere se i pegla na najvišim temperaturamo što ga čini higijenski optimalnim za intimnu regiju i lakim za odražavanje. Osim toga, smatra se jakim materijalom - pamuk povećava jačinu u mokrom stanju i do 20%, pa je pogodan za česta pranja, a upravo je veš onaj koji najčešće peremo.

Pamuk izgleda nežno, a takav je i opipom. Iako se dizajnerskom igrom sa paternima, krojevima i ukrasima može učiniti vrlo atraktivnim, ovakav materijal ne može zameniti glamur čipkastih tekstura ili svilenkastog opipa. 

Tu dolazimo do sledeće vrste donjeg veša koju svaka dama treba da ima u fioci: čipkastog.

Čipka je pravi sinonim za glamur, seksipil i atraktivnost! S obzirom na to da zavisno od kvaliteta tkanja i materijala koji se koristio, čipka može biti manje ili više prijatna za intimnu regiju, savetujemo da obratite pažnju pri kupovini i opredelite se za najfiniju čipku koja će biti prijatna tokom nošenja. 

Zbog rariteta najfinije svile, ona je među najskupocenijim tkaninama veša, pa definitivno nije nešto što većina žena nosi svakodnevno. Ipak, jedan komad skrojen od fine svile može učiniti prava čuda za osećaj u “sopstvenoj koži”, a takav se čuva samo za najspecijalnije prilike, ili za one kada je ženi potreban poseban dodir nežnosti. 

Jeste li već krenule u potragu za ključnim komadima veša? Sve ćete pronaći na jednom mestu. Extreme Intimo uspešno kombinuje vanvremenske krojeve sa najlepšim dizajnom, a sve to kombinuje sa kvalitetom najboljih materijala i najfinijim opipom. Pronađite esencijalne vrste donjeg veša uz našu kolekciju za žene online ili nas posetite na nekom od naših prodajnih mesta i odaberite veš u čijem ćete nošenju uživati!