Kako spremiti devojčicu za plažu - odabir kupaćeg kostima i odeće

Teško je reći da li decu, a naročito devojčice, više raduje odlazak na more ili sama priprema za letovanje, ali jedno je sigurno - ako ste majka jedne devojčice, opremanje za more je duplo veća radost, koja sa sobom nosi i duplo duži obilazak omiljenih radnji sa kupaćim kostimima i opremom!

Naravno da i devojčice žele kupaći sa najlepšim printom, a šortsići, haljinice i šeširići im nisu ništa manje važni nego vama. 

Zato je važno da se odmah uputite na mesto koje vam nudi kompletan program za plažu za decu i odrasle. 

Jedan od razloga zašto majke sa decom biraju Extreme Intimo za ovu priliku jeste upravo taj što nudimo čitav program za plažu za devojčice, kao i za odrasle, a uz sve to - devojčice su oduševljenje izborom dezena i boja.

Složićete se, to je za njih najvažniji faktor.

Kakav kupaći kostim devojčice žele?

Raznobojni kupaći kostim za devojčice

Ako pitate devojčice - kupaći bi morao da bude što lepši i šareniji, ali ako se oslonite na sopstvenu procenu - znate da su kvalitet materijala i dizajn mnogo važniji, kako zbog udobnosti, tako i zbog trajanja kupaćeg. Ipak, kompromis je moguće napraviti, tako da devojčica zablista u udobnom, lepom i kvalitetnom kupaćem kostimu. 

Sledeća (i večita) nedoumica za majke je - da li je bolje izabrati jednodelni ili dvodelni model za devojčicu?

Jednodelni kupaći za najmlađe - slip modeli za predškolski uzrast

Jednodelni kupaći kostimi imaju niz prednosti za najmlađe devojčice, prvenstveno zbog udobnosti koju ovakav izbor nosi. Za devojčice mlađeg uzrasta su mnogo praktičniji jednodelni, slip modeli, jer se ništa ne pomera tokom igre, plivanja i zabave, a ujedno su vrlo udobni i praktični za održavanje. 

Osim toga, devojčicama pre šeste ili sedme godine gornji deo kupaćeg može predstavljati samo smetnju, jer u tom periodu ne postoji potreba za dvodelnim modelima. Zbog toga su u najmlađem periodu preporučljivi jednodelni kupaći, odnosno donji delovi - slip modeli koje deca obožavaju, jer im je udobnost uz njih zagarantovana!

Dvodelni modeli kupaćeg za starije devojčice školskog uzrasta

Rozi kupaći kostim za devojčice

Devojčice koje su uveliko krenule u školu obradovaće se dvodelnim modelima koji su za nijansu ženstveniji u odnosu na dečije slip modele, ali i dalje pružaju sav komfor koji im je potreban za plivanje i dečiju igru u pesku. 

Gornji delov kupaćeg za devojčicei u ovom slučaju bi trebalo da budu u formi udobnih topića, bez definisanih korpi ili elemenata koji na bilo koji način mogu da opterete devojčicu. 

Idealan period za izbor dvodelnog kupaćeg za devojčicu je između njene sedme i desete godine, u zavisnosti od toga kako se devojčica razvija i šta želi. 

Prilikom izbora kupaćeg kostima za devojčicu školskog uzrasta, važno je poslušati kako se ona oseća i šta misli o različitim modelima. 

Naime, može vam se učiniti da je za dvodelni kupaći kostim rano, ali ako devojčica poželi da nosi gornji deo u formi topića jer se tako oseća lepše, sigurnije i komfornije - važno je izaći u susret toj želji. S druge strane, ako dete nije spremno za gornji deo i za tim ne postoji potreba, ne treba po svaku cenu forsirati dvodelne modele pre osme ili devete godine. 

Dezeni, tufnice, cvetići - kakve dezene i boje devojčice vole?

Ljubičasta majica sa mini mausom i gaćice za devojčice

Stigli smo do pitanja na koje će vam upravo devojčice dati pravi odgovor. Kupaći sa tufnicama, prugama, mašnicama ili njihovim omiljenim junacima - izbor je na njima. Najpopularniji dečji kupaći su uvek oni koji su inspirisani omiljenim dečjim pričama i likovima iz crtanih filmova, pa kupaći sa motivom Male sirene iz naše Minnie Mermaid kolekcije ili definitivno može da oduševi svaku devojčicu. 

Kada su boje u pitanju, devojčice svakako preferiraju ružičastu boju, pa će kostimi nežnih boja uvek biti dobar izbor za njih. Ipak, da su jarke boje i lepršavost simbol letnjeg odevanja čak i za devojčice, pokazuje i veliki broj jednobojnih modela sa karnerima, mašnicama, vezivanjem na jedno rame i drugim detaljima. 

Kreativni dizajneri će apsolutno svaki dezen prilagoditi i najmlađima, što dokazuju i simpatični kostimi za devojčice sa animal printom u veselim bojama. Da i dečji modeli pružaju mnogo prostora za kreativnost i kombinacije dezena, pokazuju upravo kostimi na kojima su najpopularniji motivi, boje i dizajnerska rešenja u potpunosti prilagođena najmlađem uzrastu. 

Odeća za devojčice - šortsići, haljine i druga oprema za plažu

Šorts majica i peškir Extreme Intimo

Kada zajedno izaberete savršen kupaći kostim za devojčicu, na red dolazi lagana garderoba za plažu i letnje uživanje. Devojčice će biti presrećne ako majice i haljinice za plažu iskombinuju sa bojama i dezenima svog kostima, a mi smo se potrudili da uz svaki kupaći ponudimo i prateći komad odeće koji će upotpuniti devojčicin razigrani stajling za plažu. 

Haljinice za plažu i suknjice u ružičastim tonovima slagaće se uz gotovo svaki kupaći, dok će modelima u jarkim bojama odlično pristajati šareni šortsići, bele majice sa likom Minnie Mermaid, ali i vesela tirkizna nijansa koja će se posebno uklopiti sa dečjim animal motivima na kupaćim kostimima. Ne zaboravite da lep i razigran stajling devojčice upotpunite šeširićem ili kačketom i malom torbicom za plažu koju će sigurno rado nositi. 

Kvalitetni materijali koji traju - pravi izbor za svaku devojčicu

Prilikom izbora kupaćeg kostima za devojčice i letnje odeće, važno je uzeti u obzir materijale od kojih su modeli izrađeni. Naime, prirodni materijali su glavni preduslov za udobnost, komfor i dugotrajnost nekog komada odeće, zbog čega je pamuk najbolji izbor kada je reč o majicama, haljinicama i drugim komadima za decu, ali i odrasle. 

Nežna dečja koža zahteva pouzdane materijale koji neće izazvati iritaciju, žuljanje ili drugi neprijatan osećaj, pa je adekvatan izbor apsolutno prioritet kada se deca opremaju za leto. 

Kod kupaćih kostima je važno voditi računa o zastupljenosti elastina, koji omogućava komforno prilagođavanje modela obliku tela, tako da dete može lagano da pliva i uživa u igri, bez osvrtanja na kupaći kostim. Osim toga, održavanje kvalitetnog kupaćeg kostima je mnogo lakše u odnosu na nekvalitetne materijale, što je posebno važno za modele koje planirate da dete nosi više sezona. 

Prošetajte se do najbliže Extreme Intimo prodavnice i pogledajte našu ponudu za devojčice, koja će bez sumnje oduševiti i vas i nju! Izaberite lepršave, kvalitetne i lepe kostime za sebe i decu, koji će upotpuniti vaše letnje stajlinge na najlepši način!