Kako se spakovati za putovanje - praktični trikovi za pakovanje kofera

Kako se spakovati za putovanje, a ne izostaviti baš ništa i zatvoriti kofer iz prvog pokušaja? 

Poznajući navike u pakovanju većine žena, zvuči kao da tražimo mnogo. Uverene da u kofer ubacujemo ono najosnovnije, i samo poneku “neka se nađe” stvarčicu, dolazimo do trenutka kada kofer treba zatvoriti i ...nešto nije u redu?

Neseser se otvorio, veš izviruje sa strane, a šešir na vrhu kofera se potpuno iskrivio pod pritiskom kojim neuspešno pokušavamo da zatvorimo kofer. I baš tada shvatamo da smo zaboravile da kupimo hulahop za novu haljinu koja je već u koferu. U ovom kriznom trenutku najvažnije je da priznamo sebi da smo opet preterale sa odećom, ali i da nam organizacija pakovanja ne ide od ruke. 

Da li vam ovo zvuči poznato?

Ipak, pre nego što počnete da odvajate stvari i odustajete od nošenja šešira i drugih komada, pročitajte naredne redove u kojima preporučujemo praktičniji način organizacije i samog pakovanja, koji će vam pomoći da na putovanje ponesete sve ono što vam je zaista potrebno.

Donji veš od roze čipke Extreme Intimo

Pakovanje kofera počinje kvalitetnom kupovinom

Kako bi pakovanje kofera teklo po planu, važno je da sve što planirate da nosite bude spremno, počevši od veša, preko odevnih komada do aksesoara i higijenskih sadržaja. Ne sumnjamo u to da već znate gde ćete se opremiti svim sitnicama, kao ni u to da ćete se novim komadima donjeg veša, pidžama i spavaćica snabdeti upravo u Extreme Intimo radnjama. 

Ipak, kako se spakovati za putovanje bez planera? Kako biste nabavili sve što vam je potrebno, savetujemo da sve stavke stavite na papir, odakle ih sigurno nećete izgubiti iz vida. Krenite od najvažnijih stvari - čarapa, donjeg veša, raznovrsnih brushaltera, udobnih helanki i odevnih komada pogodnih za duži ili kraći put. 

Trikovi za pakovanje kofera - donji veš i čarape

Kako spakovati veš u kofer ne zvuči kao teško pitanje, dok ne dođete do onog dela kada se svi komadi “razbeže” po koferu jer ih niste organizovali na pravi način. 

Ono što ume da iznervira kod pakovanja kofera, jeste onih milion sitnica koje ne znate kako biste spakovali a da to bude pregledno i uredno. Naravno, mislimo prvenstveno na razne modele ženskih čarapa koje uključuju obične sokne, ali i dokolenice, hulahop, nazuvice i sve ono što je jednoj ženi potrebno na višednevnom putovanju koje podrazumeva i različite odevne kombinacije. 

A tu su i vaši omiljeni komadi donjeg veša - kako krenuti na letovanje bez tanga gaćica ili laserski sečenog donjeg veša ako planirate da nosite specifične odevne komade koji zahtevaju diskretan veš? Naravno, obične slip gaćice se podrazumevaju, pa je neophodno napraviti odgovarajući raspored u koferu i razvrstati sve ove modele prilikom pakovanja. 

Kako se ne bi sve rasulo po koferu, bilo bi dobro da se snabdete specijinim “vrećicama” za donji veš, koje će omogućiti da svi komadi koje ponesete ostanu na jednom mestu u koferu. Ukoliko vam je važno da odvojite veš za svaki dan od čipkanih modela, ili donji veš od brushaltera, onda možete sve spakovati u nekoliko vrećica. 

Obične čarape takođe možete urolati jedne u druge, tako da umesto pet pari čarapa dobijete jednu veću rolnu koja će vam uštedeti prostor. Ako se pitate kako uštedeti prostor u koferu, dobar trik je i onaj koji ukazuje na koristan prostor unutar torbi koje pakujemo

Večernju torbicu koju pakujete u kofer napunite nakitom i aksesoarima, što automatski štedi prostor koji ste namenili za kutiju sa nakitom. U veće torbe možete spakovati knjigu, neseser ili neki sličan dodatak, tako da sav raspoloživ prostor iskoristite na najbolji način. 

Pakovanje kofera i krupne stvari - kako ih posložiti?

Nakon što ste sitnice skupili u vrećice, pitanje je kako najpraktičnije posložiti krupne stvari? Brojni tutorijali pružaju trikove sa kojima možete uštedeti mnogo prostora. Jedan od najpopularnijih podrazumeva slaganje odeće u rolne, što omogućava da ponesete više komada koji se pri tom neće pogužvati u putu. 

Jakne, kapute i krupne komade koji nisu skloni gužvanju kao obične majice ubacite prve u kofer, tako da na njih možete ređati sve druge stvari. 

Ponesite samo ono što je zaista potrebno 

Ipak, zlatno prvilo na kome se zasniva praktično pakovanje kofera glasi: ponesite samo ono što vam je zaista potrebno. Da ne biste došli u situaciji da vadite stvari iz kofera, u startu razmišljajte racionalno. Da li će vam zaista na sedmodnevnom putovanju trebati 5 pari pantalona i četiri haljine? 

Mnogo bolje rešenje je da isplanirate odevnu komabinaciju za svaki dan, i ponesete dve haljinice, jedne pantalone, kombinezon, šorts i nekoliko bluza. Pakujte stvari koje se lako kombinuju jedne sa drugima, i imajte na umu da jedan odevni komad može ostaviti potpuno dva različita utiska u odnosu na aksesoare koje nosite. 

Na primer, jedna crvena haljinica koju ponesete može da bude idealan izbor za večernji izlazak ako je iskombinujete sa crnim mrežastim hulahopom, dok sasvim drugačiji, ležerniji utisak ostavlja uz klasičan hulahop pogodan za dnevnu varijantu. Razliku prave i frizura, jakna i torba koju nosite, tako da jedan odevni komad vrlo lako možete upotrebiti i više puta na putovanju. 

Devojka sa šeširom u crnoj haljini Extreme IntimoPakujte komade koji su praktičniji za kombinovanje

Znamo da je teško odoleti novoj jakni koju ste nedavno kupili, pa planirate da je ubacite u kofer iako unapred znate da je njene jarke boje teško iskombinovati sa drugim komadima koje nosite. Takva jakna onda povlači i cipele koje biste nosile samo uz nju, a te iste cipele i torbu koja se baš uz njih savršeno slaže. I tako ste već napunili kofer do pola, zbog samo jedne odevne kombinacije. 

Ukoliko ne želite probleme priikom pakovanja, savetujemo da na put nosite stvari koje je lakše iskombinovati i više puta nositi tokom putovanja. Neka majice i košulje budu lepršave, šarene i upadljive jer su mnogo lakše za pakovanje, a krupne komade pakujte tako da znate da će se uklopiti sa gotovo svom drugom odećom koju nosite. 

To znači da četiri para cipela možete svesti na dva, kao i da tri torbe za isto toliko različitih kombinacija treba pod hitno svesti na najviše dve, Na kraju krajeva, da li mislite da ćete stvarno iskoristiti toliko odeće i aksesoara za samo nekoliko dana putovanja?

Pakovanje kofera ne mora da bude stresan zadatak, ukoliko se na vreme opremite svim potrebnim stvarčicama u svojim omiljenim prodavnicama. Naravno, važno je da razmišljate praktično i da napravite optimalnu kombinaciju odeće koju ćete nositi na putovanju. Nema sumnje da će se na ovaj način u vašem koferu naći mesta i za odeću, i za torbe, ali i druge aksesoare.