Fotogenični kupaći kostimi - Instagram će obožavati vaše fotke 

Uticaj društvenih mreža na modu već godinama je nešto što niko ne može osporiti, a čini se da postaje sve veći. Modne blogerke koje fotografijama svojih autfita inspirišu milione postale su prave trendseterke i najbolje predstavnice i promoterke svežih modnih tokova.

Kao ni druge odevne komade, Instagram nije zaobišao ni kupaće kostime!  Standradnim kriterijumima koje dame koriste pri odabiru kupaćih kostima, sve se češće pridružuje još jedan - da li je kupaći kostim fotogeničan, odnosno kako će izgledati na fotografiji?

Ovom zahtevu od skora se pridružio i video format - Reels opcija snimanja je sve popularnija, a naročito je praktično iskoristiti je na putovanju. Naravno, ne možemo reći da je potreba za fotografisanjem, snimanjem i ovekovečavanjem divnih trenutaka nastala sa Instagramom. 

Oduvek smo voleli da škljocnemo aparatom, a fotografije najslavnijih zvezda iz zlatnog doba Holivuda u kupaćim kostimima preteča su svega što nam danas izlazi na feed-u u letnjim mesecima. 

Dobra fotografija, a posebno ona u kupaćem kostimu na kojoj je većina tela otkrivena, podrazumeva znanje o više elemenata koji je čine estetski prijemčivom (da ne kažemo lajkabilnom). Dok je modelima i modnim blogerkama kao što su Kamila Koeljo, Bela Hadid ili Emili Ratajkovski, poziranje i odabir idealnog kupaćeg kostima veština koju imaju u malom prstu, što potvrđuje i desetina miliona njihovih Instagram pratilaca, većini devojaka i žena treba nekoliko saveta za savršenu fotografiju sa obližnjeg bazena ili neke lepe plaže.

Jeste li videli našu novu liniju kupaćih kostima

Za lokaciju fotografisanja uvek biramo lepe letnje destinacije, na kojima i vi rado letujete!

S obzirom na to koliko ste “lajkovali” naše plažne fotografije na Instagramu, odlučili smo da sa vama podelimo cake za slikanje u kupaćem kostimu koje osvajaju društvene mreže!

U nastavku teksta saznajte savete o tome kako da odaberete najfotogeničniji kupaći kostim, ali i druge koji su potrebni za sve što će fotografiju učiniti atraktivnom. 

Kako odabrati najlepši kupaći kostim za slikanje?

Odmah ćemo razjasniti da kupaći kostim ne treba da bude samo fotogeničan (sem u slučaju da ste model pa se presvlačite odmah nakon fotografisanja i skidate ga sa sebe). Osim lepote koju će kamera zabeležiti, njega bi trebalo da odlikuju i kvalitetan kroj, koji će garantovati dugovečnost, ali i komfor, koji je svima potreban u vrelim letnjim mesecima. 

Extreme Intimo kupaći kostimi daju odgovor na baš ova pitanja i zahteve! 

Izrađuju se od najkvalitetnijih materijala, njihovi krojevi su osmišljeni tako da budu skladni figuri i tako pružaju maksimalnu udobnost. Osim toga, velika mogućnost izbora, uz uvek moderan dizajn, postarala se za to da naši kupaći kostimi Instagram svakog leta dovedu do usijanja! 

Tajna prelepih fotografija dama koje se opredeljuju za naše kupaće kostime je u dobrom personalnom odabiru!

Najlepši kupaći kostimi su oni koji najviše laskaju vašoj figuri

Pre svega, idealna fotografija zahteva da kupaći odgovara vašoj figuri

Dame koje imaju figuru peščanog sata imaju sreće jer im odlično stoje svi krojevi kupaćih kostima, pa se češće odlučuju za hrabre bikinije u trendi animal printu, ali i jednobojne kupaće sa trouglastim krojem, koji najbolje ističu njihove adute.

Dame sa kruškastom građom najbolje izgledaju u gornjem delu kupaćeg koji ima korpe koje vizuelno povećavaju grudi i neutralnim i jednostavnim donjim delom kupaćeg koji omogućava gornjem delu tela isticanje u prvi plan i tako sa njim pravi idealan balans. 

Jabučasti oblik figure na fotografiji će, po pravilu, najbolje izgledati u jednodelnim kupaćim kostimima, koji su poslednjih godina sve moderniji.

Uklopite ten sa bojom kupaćeg kostima - kamera obožava sklad kolorita

Devojka u žutom kupaćem pored biljaka pozira

Moć boja je ogromna, pa ne čudi što se ovo posebno odnosi na modu i odevne komade, ali i to kako nam one stoje. Sklapanje boja kostima sa odećom za plažu ili aseosoarom, vrlo je važno za finalni izgled celog plažnog outfita, pa i to kako će on izgledati na fotografiji.

Ipak, nije to sve što treba znati u vezi sa sklapanjem boja. Kod odabira kupaćeg kostima, koji skoro potpuno otkriva telo, pa tako i kožu, naročito je bitno to da njegova boja lepo stoji tenu naglašavajući ga. 

Pravilo je jednostavno - topli ten najlepše naglašavaju topli tonovi, a hladniji ten - hladniji koloriti. Ipak, kod kupaćeg kostima možete odstupiti od ovog ustaljenog pravila, i to zbog njegovog veličanstva - kontrasta

Zamislite hladnu nijansu zelene boje kupaćeg na preplanulom, toplom tenu crnke - idealna kombinacija, iako po “toplo-toplo, hladno-hladno pravilu” potpuno nedopustiva, zar ne? 

Zavisno od efekta koji želite da postignete, odnosno da li ćete se odlučiti za sklad ili kontrast, odaberite kupaći kostim u boji koja će to ostvariti i uživajte u fotografisanju!

Devojka u jednodelnom kupaćem kostimu pozira pored zida

Trendi kupaći kostimi - Instagram voli modu

Ukoliko fotogeničnost stoji na vašoj listi odlučujućih faktora za odabir kupaćeg kostima, onda je i sezonska moda ono o čemu treba da razmišljate. 

Instagram obožava modu!

Kajli Džener poznata je po figuri na kojoj joj zavide, a opet je objavila nekoliko fotografija u  sasvim jednostavnom jednodelnom kupaćem kostimu, iako je bikini definitivno najbolji izbor za oblik njenog tela i naglašavanje oblina. Razlog za to je jednostavan i zove se “modni trend”.

Moda svake godine izdiktira svoje, a svaka dama iz nje će usvojiti onaj segment koji najviše odgovara njenom stilu. U slučaju kupaćih kostima, kod Kajli su prošle godine to bili jednodelni kupaći kostimi, a šta je ove godine u vašem slučaju?

Da li će to biti gornji deo kupaćeg u obliku topa, moderni kupaći kostimi neonske boje, ili će trendi kupaći kostimi Instagram ove godine zaseniti svojim minimalističkim, monohromatskim i jednostavnim dizajnom? 

Dobar osećaj u kupaćem jednako važan

Devojka se tušira u crnom kupaćem kostimu

Ne tvrde slučajno čak i najpoznatiji top modeli da nije sve u lepoti, već je mnogo toga i u samopouzdanju i dobrom osećaju u sopstvenoj koži. Adriana Lima jedna je od njih: Ako si nervozna - budi nervozna, ako si stidljiva - budi stidljiva. Slatko je biti ono što jesi.

Kao što u životu uvek treba biti dosledan sebi, tako ovo pravilo važi i kod opredeljivanja za garderobu koju ćemo nositi. Niko ne očekuje da se osećate dobro u seksi bikiniju ako to prosto nije vaš stil! Zato nemojte da ga nosite.

Neugodan osećaj prouzrokovan nezadovoljstvom samom sobom ili onim što nosimo (u ovom slučaju kupaćim kostimom), oseća se u vazduhu, a vidi i na fotografiji, a naročito u video snimku. Zato nemajte sumnje u to da je za svaku fotografiju ključno to kako se osećate i da li ste uopšte raspoloženi za fotografisanje. Uvek dobar osećaj u sopstvenoj koži i onome što nosite stavite ispred fotogeničnosti i drugih kriterijuma. Posledično, i sama fotografija će biti lepša i atraktivnija! 

Extreme Intimo fotografisanje za letnju sezonu uvek je bilo propraćeno neverovatno pozitivnom energijom cele ekipe koja je na njemu radila, a taj optimizam isijava i iz samih fotografija, primećujete?

Kreirajte reels video u kupaćem kostimu 

Zanimljiv kupaći kostim, ili pak sasvim jednostavan, uz širok osmeh i pozitivnu energiju, lako može da bude i deo vašeg stajlinga na videu na Instagramu. Ako mislite da se reels previše komplikovano snima - grešite. 

Probajte i iznenadićete se lakoćom i jednostavnošću koju nudi ova sjajna funkcija! 

Igrajte se i snimite sebe u kupaćem, zatim napravite prelaz na vas sa društvom, a po potrebi ubacite i koji kadar iz noćnog života na moru. Najbolje bi bilo da video započnete dolaskom, a završite sa odlaskom sa destinacije. Voilà - vaš video je spreman da pokori društvene mreže! 

Poziranje i pozadina - najlepši kupaći kostim nije dovoljan

Sređivanje fotografija sa plaže Instagram čini vrlo jednostavnim zahvaljujući velikom broju filtera i drugim mogućnostima prerade koje nudi. Tu je i bezbroj aplikacija koje će ulepšati fotografiju, srediti boje na njoj, kao i kontrast i svetlinu, ali i mnoge druge stvari.

Ipak - filteri su odavno prevaziđeni i sve su više demode.

Umesto besumučnog korišćenja stotine filtera, koji se po pravilu vide na finalnoj fotografiji, pokušajte da dobijete što lepšu originalnu fotografiju sa plaže

Osim idealnog kupaćeg kostima i dobrog osećaja kojim ćete isijavati - važne su još dve stvari: poziranje i pozadina fotografije. 

Za pozadinu fotografije birajte lepe prirodne kutke, a provereno najbolje prolaze more i peskovita plaža, koji dodatno ističu ten i bogate kolorit cele fotografije.

Kada je reč o poziranju, ono može potpuno promeniti ceo dojam koji će fotografija ostaviti. Atraktivno poziranje daće atraktivnu fotografiju, slatko-slatku, a elegantno-elegantnu.

Za koje god da se odlučite, preporučujemo da širok osmeh bude u prvom planu - sa njim nema greške. 

Recite “ptičicaaa!”