Zdrave navike i pravilan trening

Lepu ženu čine zdrave navike, i to je ono što se nalazi u osnovi vitke figure, lepog tena i zategnutog tela. Ukoliko ste primetile da među prepunim policama vašeg garderobera ipak nešto fali, da vam lice ujutru nije sveže iako ste naneli najbolje kreme, kao i da odeća prosto ne prianja uz vaše telo kako biste želeli, to znači samo jedno - nedostaje vam kvalitetan trening koji će u vaš život uneti nove, zdrave navike.

Zdrav trening počinje tamo gde se besomučno odlaganje istog završava, a prijatno letnje vreme je idealan trenutak da zdrav život koji uključuje i sport, prilagodite svim svojim željama. Ne prijaju vam teretane, ne želite sami da trenirate i niste sigurni kako da se zasladite, a da ne pojedete omiljenu čokoladu u toku dana?

Uz par korisnih saveta otklanjamo sve prepreke za zdrav život, i počinjemo da menjamo svakodnevicu na bolje. Sledi mali vodič za zdravo treniranje koje će postati vaša omiljena aktivnost - ukoliko ga iskombinujete sa lepim vremenom, omiljenim voćem i najboljim društvom!

Trening u prirodi - upijte jutarnju svežinu

Bilo da ste ranoranilac ili spavalica, priznaćete da nema lepšeg osećaja od onog kada se probudite u ranjim jutarnjim satima i na miru prelistate mejlove uz kafu ili limunadu. A sada zamislite letnji trening u prirodi kao deo ovakvog jutra - osim što je odličan za razbuđivanje, ujedno je i najefikasniji recept za celodnevno raspoloženje i dobru energiju koja je i više nego zarazna.

Biće teško da pronađete motivaciju prvi ili drugi put, ali treći put ćete već biti “zaraženi”!

Lepo vreme treba iskoristiti na najbolji način, a mi savetujemo da rane jutarnje sate provedete u laganom džogingu kroz obližnji park ili šumu. Jutra su nešto svežija, a gužva je sigurna manja, pa ćete kardio vežbe u ovakvom okruženju doživeti potpuno drugačije nego u teretanama.

Ništa ne inspiriše tako kao priroda i svež vazduh, pa pokušajte da ih iskoristite koliko god je to moguće. Zdrav trening u prirodi je najpouzdanija formula za gubitak kalorija i “nabacivanje” dobrog raspoloženja koje dolazi bez jo-jo efekta, i zadržava se tokom celog dana! Dani će postati lepši, energija pozitivnija, a osećaj - kao da ste bar pet godina mlađi!

Trening u teretani - ako imate svoje provereno mesto

Ukoliko ste od onih koji su pronašli idealnu teretanu za sebe, ne morate po svaku cenu da odustajete od već proverenog i dobrog koncepta treniranja. Dovoljno je da uvedete određene promene u postojeći plan treninga u teretani.

Birajte nove, rane termine za dobar početak dana, pogotovo tokom leta, oprobajte se na novim spravama koje su ranije izgledala kao preveliki izazov, ili zakažite dodatne časove joge ili pilatesa ukoliko vaša teretana nudi takvu mogućnost.

Uživaćete u promenama, a da pri tom ne morate da menjate teretanu čiji vam uslovi, fitnes oprema i programi odgovaraju. Pravilan trening ne bira mesto, pa vam i teretana može pružiti dobar i kvalitetan letnji trening ukoliko više volite takav ambijent.

Kvalitetna oprema za trening - da koža uživa koliko i Vi

Unutrašnji osećaj često zavisi od onoga što nosimo na sebi. Pod ovim ne podrazumevamo samo estetski momenat, već i komfor čiji nedostatak može da naruši i raspoloženje i planove. Zato ističemo važnost prirodnih i kvalitetnih materijala koji će na najlepši način “komunicirati” sa vašom kožom.

Prirodni materijali dolaze u vidu haljina, spavaćica ili majica, ali i u obliku sportske opreme koja će omogućiti koži da diše tokom treninga! Fitnes oprema i oprema za trening uopšte, u službi je maksimalne udobnosti tokom vežbanja, pa su sportski top, komforna majica i kvalitetne helanke neizostavan deo vaše fizičke aktivnosti.

Iako može da zvuči besmisleno, upravo dobra oprema za trening može dodatno da vas motiviše za treniranje, jer koža pamti dodir najlepših materijala, i raduje im se svaki put kada ih oseti.

Naš asortiman sportskih komada ujedno omogućava da trenirate sa stilom, pa šorts za trening možete izabrati u jednoj boji ili fenomalnim dezenima, i iskombinovati ga sa majicama koje ćete obožavati i van treninga. Naravno, i druge vrste šortseva mogu doći u obzir ako ne posedujete sportski komad.

Dakle, sport i modu ne treba suprotstvaljati, jer uz atraktivne dezene i udobne materijale uvek možete izgledati lepo i stilizovano, čak i dok preskačete vijaču. Upravo to nudi naša nova WORK IT kolekcija za žene i muškarce.

Zdrave navike mirišu na voće

Pravilna ishrana je, pored fizičke aktivnosti, glavni preduslov za zdrave navike koje traju. Niko se ne raduje izbegavanju omiljenih poslastica koje uglavnom uključuju mnogo čokolade i šećera, ali šta ako im nađete i više nego dostojnu zamenu? Mi je pronalazimo u voću, koje savršeno zadovoljava potrebu za slatkastim ukusima.

Neka barem jedan vaš obrok u toku dana bude voće, bilo da ga konzumirate naseckano ili kao smoothie izblendiran u kombinaciji sa različitim sastojcima.

Mogućnosti su razne, a ukoliko se pozabavite sjajnim receptima i kombinacijama voća i povrća, primetićete da jedan šejk može odlično da vas zasiti/zasladi, bez griže savesti i kalorija koje dolaze uz čokolade i torte.

Voće ujedno najlepše i osvežava, pa neka se u vašem frižideru uvek nađe svež sok od limuna, pomorandže ili još bolje - ananasa, koji će odlično prijati nakon treninga ili posla. Ovakve napitke možete napraviti i sami, a proces je utoliko jednostavniji kada znate da su vam potrebne samo voćkice i voda (nismo zaboravili zaslađivač - namerno ga izostavljamo).

Voda - najboljii napitak za mršavljenje uz pravilno treniranje

Idealan napitak za mršavljenje je pristupačniji i bliži nego što mislite. Nalazi se u dve litre vode, što je minimalni preporučen unos na dnevnoj bazi. Možda zvuči mnogo, ali ukoliko se “istrenirate” da vodu nosite svuda sa sobom i pijete je i češće nego što ožednite, vremenom će dve litre postati sasvim normalna mera.

“Ono što mogu samostalno da uradim za lepu kožu i atraktivan izgled, jeste da svaki dan popijem bar tri litre vode sa limunom. To je tako osvežavajuće i zdravo!” - Bijonse Nouls

Značaj vode za ljudski organizam je neprocenjiv, a nedovoljan unos se negativno odražava na kožu, ten, kilažu, pa čak i na raspoloženje. Adekvatna hidracija snabdeva mišiće hranjivim materijama uklanjajući pri tom štetne metabolite, što je veoma važno i za dobar trening.

Osim toga, voda stvara osećaj sitosti usled čega se smanjuje potreba za prekomernom količinom ugljenih hidrata, što se u krajnjoj liniji pozitivno odražava na kilažu. Zato vodu konzumirajte pre, za vreme i posle treninga, a zahvalnost organizma ćete osetiti, ali i videti u ogledalu!

Za dobar trening podelite zdrave navike sa drugima

U društvu je uvek lepše, a i lakše. Ukoliko niste tip osobe koja voli samostalno treniranje, pozovite dragu osobu vam se pridruži. Vreme brže prolazi u dobrom društvu,

a sreća je veća ukoliko vaša pratnja za treniranje uživa u fizičkim aktivnostima i ne dozvoljava vam da posustanete ili preskočite trening.

Podrazumeva se da vetar u leđa mora biti obostran, a rezultati će u ovakvom timu doći i pre nego što ih očekujete. Uvek se možete odlučiti i za profesionalce čiji je posao da vas vode kroz pravilan trening na najbolji način, a uz njih uvek dolazi i pregršt motivacije i dobrih saveta za ishranu, pa dobar osećaj, lep izgled i zategnuto telo sigurno neće izostati.

Ukoliko ste odlučili da dobar osećaj i pravilno treniranje postanu deo vaše svakodnevne rutine, ostalo je samo da posetite Extreme Intimo, gde ćete pronaći najbolju opremu za sutrašnji trening, i svaki drugi dan u kome želite prijatan dodir prirodnih materijala!