Kako odabrati idealan sportski grudnjak?

Svaka savremena dama koja vodi računa o svojoj figuri i izgledu ima duboko usađene navike treniranja i rekreacije

Kako bi optimizovala svoje sportske performanse i dovela ih do vrhunskog nivoa, a istovremeno sebi obezbedila maksimalan komfor tokom treniranja, ona pažljivo određuje tempo treniranja, posvećeno bira mesto za trening, a svakako i garderobu u kojoj će obavljati sportske i rekreativne aktivnosti. 

Od trake za kosu, pa do patika - kada je reč o stvarima za trening sve je važno.

Naročito sportski grudnjak, koji prianja direktno na grudi i zadužen je za obezbeđivanje potpore grudima tokom treniranja i pružanje maksimalnog komfora ženi dok uživa u sportskim aktivnostima. 

Kako bi ispunio sve svoje funkcije na najbolji način, sportski brushalter bi morao da se odlikuje vrhunskim kvalitetom, odličnim materijalom i dizajnom koji je u potpunom skladu sa anatomijom ženske figure.

Ali kako izabrati sportski brushalter koji će ispuniti svaki od ovih kriterijuma i koji će zadovoljiti sva vaša očekivanja?

Sve tajne sportskih grudnjaka kojima ćete biti zadovoljni predstavljamo vam u nastavku teksta. 

Kvalitet kao najvažnije merilo za idealan sportski grudnjak

Pre dizajna, boje, modela ili bilo koje druge odlike sportskog grudnjaka, stoji kvalitet

Kako bi sportski grudnjak zaista ispunjavao svoju glavnu i osnovnu funkciju, izuzetno je značajno da on bude kvalitetan

Sportska garderoba se pere vrlo često, a samo sportski grudnjak koji se odlikuje vrhunskim kvalitetom još dugo može da zadrži svoju formu i bude “kao nov” i posle mnogo treninga i pranja. Kvalitet sportskog brusa determinisan je materijalom od koga je skrojen, kvalitetom šavova, pa i samom formom, odnosno dizajnom koji ga odlikuje. 

Materijal bi morao da bude vrlo izdržljiv, a istovremeno prijatan prema koži. Takođe, trebalo bi da ima dobra svojstva po pitanju vlage, odnosno da ne izaziva dodatno znojenje i propušta znoj. 

Šavovi sportskog grudnjaka trebalo bi da budu čvrsti i istrajni,  a dizajn i forma osmišljeni tako da u potpunosti odgovaraju ženskoj anatomiji, te da sportski brus pruža potporu grudima.

Kada smo već kod potpore, pri izboru ovog komada definitivno bi i nju trebalo uzeti u obzir.

Sportski brushalter i potpora koju obezbeđuje

Iako živimo u vremenu u kom su nam svima pune kuće i garderoberi stvari koje nam često nisu neophodne, te smo naviknuti da kupujemo i bez posebnog razloga - kod sportske odeće, pa i brushaltera, stvari su nešto drugačije.

Sportski brusevi imaju svoju funkciju i namenu, a kreirani su radi pružanja podrške grudima i njihovog držanja u čvrstom položaju, sa što manje pomeranja. Zbog toga i osnovna funkcija sportskog grudnjaka treba da bude jedan od najvažnijih kriterijuma pri njegovom odabiru. 

Zapitajte se: kolika vam je potpora potrebna?

Zavisi od veličine grudi i tipa treninga

Aerobni treninzi, kao što su trčanje i skakanje, zahtevaju i čvršće sportske grudnjake, dok vežbe snage i fizičke vežbe, stvaraju i manje potrebe za podršku u predelu grudnog koša.

Žene kojima nije potrebna velika potpora mogu da se oslone na sportske topove koji nisu struktuirani, odnosno na kompresovane brushaltere, dok one kojima treba više potpore treba da biraju sportske bruseve čvrstih formi, koji jasno odvajaju grudi korpama i čvrsto ih drži u željenom položaju, istovremeno ih ne stežući.

Udoban sportski grudnjak za prijatan trening

Devojka u sportskom grudnjaku i trenerci pored reke

Ko još želi da trenira u neudobnim stvarima koje žuljaju, stežu i stvaraju neprijatan osećaj tokom sporta i rekreacije?

Sportski grudnjak prosto mora da bude udoban!

Sportski brus bi trebalo da prati pokrete tela sa lakoćom, a materijali i kroj zaduženi su za pružanje maksmialne udobnosti i prijatnog osećaja na koži. Zato uvek probajte sportski grudnjak pre kupovine, a slobodno u kabini i izvedite nekoliko pokreta, tipičnih za treniranje, te procenite kako se u njemu osećate. 

Takođe, obavezno vodite računa o veličini sportskog brusa. On bi morao da bude “kao skrojen za vas”. Sportski brus treba da bude sasvim uzan, pripijen uz telo, a da istovremeno nikako ne može da omete normalno disanje, niti da žulja u bilo kom delu. 

Obratite pažnju i na to da li sportski grudnjak ima podesive bretele i druge delove - ovo može da unapredi njegovu prilagodljivost i učini ga idealnim za vašu veličinu i konstituciju. 

Kako produžiti vek trajanja sportskog grudnjaka? 

Kada izaberete i kupite idealan sportski grudnjak, sigurno ćete poželeti da ga nosite godinama i da zauvek izgleda kao potpuno nov. Osim prethodnih stavki, koje će svakako posredno garantovati i dugovečnost, ima i nekoliko stvari koje vi možete uraditi kako biste produžili trajanje svog sportskog brushaltera. 

Pre svega, uvek održavajte brushalter, kao i sve druge odevne komade, onako kako je preporučeno na deklaraciji. Sportski grudnjaci najčešće se peru u hladnoj vodi, sa blagim detrdžentima, a omekšivače bi trebalo izbegavati. 

Sušenje bi nakon pranja trebalo da bude horizontalno, kako brushalter dok visi sušeći se ne bi izgubio svoju originalnu formu. Takođe, peglanje ovog komada nije preporučljivo, niti neophodno. 

Ukoliko poslušate ove savete, vaš novi sportski grudnjak sigurno će biti među omiljenim komadima i jedva ćete čekati da ga nosite, uživajući u treninzima koji će postati udobniji nego ikada!

Pitate se gde možete da pronađete najbolje sportske topove?

Extreme Intimo je destinacija koju tražite! Naši sportski brusevi, kao i odeća, skrojeni su od vrhunskih materijala, koji pružaju maksimalnu udobnost, a istovremeno i željenu potporu. Dizajnirani su uz brigu o anatomskim odlikama ženske figure, a skrojeni tako da vas odlično služe još godinama. 

Odaberite sportski brus u našoj online prodavnici ili posetite neko od naših popularnih prodajnih mesta.