Saveti za odabir letnje pidžame u kojoj ćete se osećati prijatno

Letnje pidžame izazivaju različite reakcije među ljudima. Neki će se požaliti na to kako im je tokom leta vruće u pidžami, dok ima i onih za koje je ovaj komad još jedan na listi obaveznih. 

Odabir letnje pidžame nije samo puka kupovina komada sa kratkim rukavima, ili kraćim nogavicama, već su kriterijumi znatno raznovrsniji. 

Kako da odaberte letnju pidžamu koju ćete sa zadovoljstvom nositi tokom toplih letnjih noći, a koja će vam uz to dati sjajan izgled i dobar osećaj? 

Pripremili smo odgovore na ovo pitanje, kako bismo olakšali potragu, ali i približili značaj nošenja prijatne pidžame tokom vrelih letnjih noći. 

Pažljivo birajte materijale za letnje pidžame 

Jedan od osnovnih principa kojima se vodimo prilikom kreiranja kolekcija jeste da je dodir prirodnog materijala na koži zaslužan za neprocenjiv osećaj i osnov kvaliteta kome uvek treba težiti. Upravo baveći se izradom veša i delikatnih komada odeće, koje nosite u najintimnijim trenucima, imali smo priliku da se uverimo da je prijatan materijal ono što pravi razliku. 

Ovo važi i za letnje pidžame, koje nosimo tokom izuzetno toplih noći kada se naše telo znoji više nego obično i kada nam je prijatan i osvežavajući dodir neophodan. 

Kojim  materijalima dati prednost? 

Pamuk je osnovni prirodni materijal koji treba birati za letnje pidžame. 

Vrlo je važno da pidžama bude u potpunosti izrađena od najfinijeg pamuka. Pre svega, pamuk je antibakterijski i antialergijski materijal, što je izuzetno važno imajući u vidu činjenicu da se više znojimo tokom leta - pamuk neće izazivati iritacije kože, kao ni neprijatan svrab, a takođe neće biti površina na kojoj će se skupljati različite bakterije i toksini. 

Osim toga, pamuk trpi i najviše temperature, pa je pranje i peglanje vrlo lako i njime se ubijaju mikroorganizmi koji su neželjeni gosti na vešu i pidžami.

Dakle, prijatan dodir laganog pamuka je osnovni kriterijum za odabir adekvatne pidžame za leto. 

Okaćena letnja spavaćica u sobi ispred ogledala

Viskoza - idealan materijal za letnje spavaćice 

Mnoge dame rado biraju spavaćice, a one su posebno aktuelne tokom leta, upravo zato što njihova lepršavost pruža prijatan osećaj. 

Odličan način da postignete senzualan izgled dok osećate vrhunsku udobnost jeste da odaberete spavaćice izrađene od viskoze, ili od kombinacije pamuka i viskoze. 

Viskoza je polu-sintetički materijal, čije se vlakno dobija iz celuloze. Ono što viskozu izdvaja kao izuzetno kvalitetan materijal jesu njene osobine, koje su izuzetno slične onima koje ima sam pamuk. 

Tako je viskoza antibakterijski i antialergijski materijal, koji ne skuplja grinje. Osim toga, ono što mu takođe daje osobine potpuno prirodnog materijala je činjenica da ne stvara statički elektricitet. 

Ono što viskozu izdvaja kada je reč o vizuelnom utisku, jeste to što odevni komadi izrađeni od viskoze izuzetno lepo stoje, elegantni su i senzulani, te se od njih prave različite majice, bluze, ali i pidžame, i to posebno letnje spavaćice. 

Zaista, letnje spavaćice od viskoze izgledaju vrlo elegantno i svedeno, a uz to pružaju svilenkast i prijatan dodir na koži zbog čega mnoge dame daju prednost viskozi, posebno tokom leta. 

Devojka model u letnjoj šarenoj spavaćici

Birajte komotne pidžame koje nisu pripijene uz telo 

Nije novost da pripijene stvari tokom leta mogu izazvati osećaj nelagode. To je posebno primetno kada se pripremate za spavanje, jer tada udobnost postaje neprikosnoven osećaj kome se teži. 

Šta znači birati komotne letnje pidžame? 

To znači da između pidžame koja se pripaja uz telo a ima bretele i one na kratke rukave koja nije pripijena, treba odbrati drugu opciju. Činjenica da gornji i donji deo letnje pidžame nisu “prilepljeni” uz naše telo daje nam poseban osećaj slobodne, i čini da se osećamo značajno prijatnije. 

Ovo se posebno odnosi na mališane, koji vrlo često ne trpe usku odeću bilo koje vrste, te treba biti prilično oprezan prilikom odabira letnje pidžame za devojčicu ili dečaka. 

Kada pročitate komotno, u vama se probudi određeni osećaj, koji opisuje ovu reč. Zapamtite taj osećaj, i ponesite ga sa sobom kada budete birali pidžamu, pa će vam tako biti lakše da odredite da li je komotna pidžama za ovaj ona koja je broj veća, ili ona koja ravno pada prateći liniju vašeg tela. 

Elastin u pidžamama - mali dodatak koji pravi veliku razliku 

Dodatak elastina u odeći za spavanje značajno doprinosi osećaju udobnosti. 

Naše telo je tokom sna u stanju mirovanja, ipak, ovo nije uvek slučaj, posebno tokom letnjih noći, kada se češće dešava da se zbog temeprature budimo, otkrivamo ili pokrivamo, pijemo vodu, ili ustajemo da otvorimo prozor. Osim toga, nesanica takođe može biti jedan od razloga zašto smo uveče nemirni i u pokretu. 

Dodavanjem elastina u pidžame pruža se osećaj udobnosti prilikom svakog od navedenih pokreta. Elastin se u pidžame dodaje u veoma malim količinama, onoliko da napravi razliku u udobnosti i boljem osećaju, a da pri tome ne naruši kvalitet prirodnog materijala. 

Muškarac stoji u kuhinji sa šoljom u ruci u šorcu i majici plave boje

Da li oblik letnje pidžame utiče na njenu udobnost?  

Oblik letnje pidžame nesumnjivo utiče na njenu udobnost, ipak, odgovor na pitanje koji je oblik najudobniji, je prilično individualan.

Kada je reč o muškim pidžamama, izbor uglavnom obuhvata pidžame na kratke rukave, sa donjim delom koji ima kraće ili duže nogavice. Mnogi muškarci često kombinuju i atlet majice, odnosno potkošulje sa donjim delom pidžame. 

Kada je reč o damama, izbor letnjeg programa za spavanje obuhvata pidžame različitih oblika, popularni bebi dol, kao i spavaćice. 

Na to koji oblik treba izabrati najbolje možete odgovoriti vi, imajući u vidu čemu dajete prednost kako se osećali udobno kada legnete u krevet. Primer za to je i podeljeno mišljenje na temu da li su prijatnije spavaćice ili bebi dol.

Zašto treba nositi pidžamu tokom leta? 

Odeća za spavanje ima za cilj da nam pruži udobnost, zaštiti nas od bakterija, grinja, i pruži našem telu optimalne uslove za miran san. Ovo važi za pidžame pogodne za bilo koje godišnje doba,  a tako i za letnje. 

U tekstu smo najviše pominjali da su letnje noći tople, ipak postoji mogućnost i da budu hladne i neprijatne, bilo zbog vremenskih prilika, ili činjenice da ste rashladili dom pomoću klima uređaja. Ovo je drugi razlog zašto vam je pidžama potrebna i leti. Noseći je, možete sprečiti da se tokom noći prehladite ili nazebete. 

Dakle, dok vam zimska pidžama pruža topao i mekan zagrljaj koji vam daje posebnu nežnost tokom hladnog vremena, letnje pidžame su tu da vam pruže lakoću, poletnost i užitak svake tople letnje večeri. Na samom kraju, Extreme Intimo postoji da sve ove osećaje objedini u kolekcije satkane sa posebnom pažnjom.