Kupka - sve što je potrebno za spa opuštanje u svom kupatilu

Kupka u kadi je sinonim za opuštanje i ugođaj još od drevnih vremena. Kleopatrina kupka u mleku postala je simbol užitka i luksuznog tretmana koji možemo pružiti svom telu. Zahvaljujući razvitku kozmetike, opreme za negu i spa tretmana, danas sličan užitak možemo priuštiti u sopstvenom kupatilu. 

Kupka za opuštanje u kupatilu treba da bude trenutak koji ćete posvetiti sebi i svom telu, a kako biste to uradili na pravi način potrebno je da se opremite tako da ugođaj bude kompletan. 

Šta sve dodati na spisak potrebnih stvari? 

Ovaj odgovor smo pronašli umesto vas.

Pred vama je tekst ispunjen savetima i trikovima koji su vam potrebni da kreirate opuštajuće trenutke u udobnosti svog doma. Otkrijte šta vam je sve potrebno da to postignete. 

Bademantil i papuče - mekan i siguran dodir prirodnih materijala 

Verujemo da vam je poznata procedura odlaska u spa centar. Pre nego što odete u saunu, bazen ili na masažu, prvo je potrebno da se raskomotite i obučete u nešto prijatno. 

Upravo tada do izražaja dolazi prijatan bademantil u kome će se vaše telo najbolje opustiti i pripremiti za užitak koji sledi. Mekani dodir prirodnog materijala, koji mi težimo da postignemo kreiranjem bademantila od najfinijih, prirodnih materijala, pruža divan osećaj i opušta pre nego što uopšte dođete do glavnog dela. 

Dok u wellness centrima obično nude univerzalne bademantile, možete iskoristiti činjenicu da se nalazite u udobnosti svog doma, te odabrati ženski ili muški bademantil, u kome se najbolje osećate i koji vam daje posebnu udobnost. 

Takođe, ne zaboravite na papuče.

One su tu da svaki vaš korak do kade učine laganim, a na vama je da odaberete materijal i model koji će vam najviše odgovarati u kućnim uslovima. 

Kreiranje spa tretmana u svom domu otvara sva vrata za ispoljavanje autentičnosti i uživanje na vaš lični način. Zato iskoristite sve benefite svog doma i kupatilo, barem na trenutak, pretvorite u oazu mira, nežnog dodira i najlepših mirisa. 

Pripremite peškire - neka vam budu na dohvat ruke 

Kada govorimo o svemu što vam treba da vaša kupka u kadi bude mnogo više od običnog kupanja, krećemo od svega onoga što treba da pripremite pre nego što zakoračite u toplu i mirišljavu penu. 

Pored bademantila i papuča, peškiri su jedna od stavki na toj listi. 

Odabrite dva ili tri peškira koji će vam poslužiti. Jedan može biti za telo, jedan postavite za noge, tako da kada izađete iz kade zakoračite na mekanu površinu, i opciono jedan odvojite za kosu. 

Kada kažemo da pripremite peškire mislimo da ih opeglate i složite tako da vam u svakom trenutku budu pri ruci. Peglanje peškira će ih omekšati, posebno ako su nakon pranja ostali kruti i hrapavi, a uticaće i na njihovu čistoću (para iz pegle naročito je korisna za brigu o higijeni kućnog tekstila i donjeg veša!). Takođe, u zimskom periodu možete se poslužiti grejanjem, te staviti peškir na radijator tako da se ugreje i pruži još prijatniji dodir nakon kupanja. 

Pripremite preparate za kupanje u kojima ćete uživati 

Dolazimo do trenutka kada se priprema kupka po vašoj meri. Savetujemo da odaberete preparate koji osim mirisa pružaju i negu. 

Tako možete odabrati penušavu kupku za koju znate da osim prijatne teksture pruža celovitu negu i hidrira vašu kožu. Sve popularnije su i “bombe za kupanje”, koje su kreirane kako bi napravile fantastične kupke, obično u različitim i atraktivnim bojama. 

Ako želite da vaša kupka za opuštanje bude nesvakidašnje iskustvo onda ovakva loptica užitka, boja i mirisa može biti odlično rešenje. 

Svetlo ljubičasta spavaćica u odrazu ogledala u kupatilu

Temperatura kupke - kako da opustite mišiće 

Osim mirisa i teksture kupke, važno je i da prilagodite adekvatnu temperaturu kupke, kako biste se zaista opustili i postigli osećaj užitka kome težite.

Temepratura kupke, pre svega, zavisi od temperature spoljašnje sredine. Ono što je važno reći jeste da ne bi trebalo praviti velike temepraturne razlike, niti izlagati telo nagloj razlici u stepenima Celzijusa. 

Dakle, idealno je da kupka bude za par stepeni toplija nego temperatura napolju, ipak ne previše vruća kako se telo ne bi izlagalo velikim razlikama u temperaturi  i to posebno zimi. 

Zašto je topla kupka blagotovorna? 

Topla kupka opušta naše mišiće.  

Naime, zbog načina života koji vodimo, naše telo je često u grču, što dovodi do toga da osećamo napetost, a često i krutost čitavog tela. Zato je topla kupka odličan način da opustite svoje mišiće, rešite se napetosti, a potom će na red doći opuštanje vaših misli. 

Napravite atmosferu - odaberite zvuke koji će vas opustiti 

Da li znate šta je sinestezija čula? 

Ovaj pojam označava objedinjavanje više čula - dakle kada i vaš miris, ukus, dodir kao i ostala čula dobijaju stimulus u kome uživaju. 

Upravo ćete to postići kada osim tople i mirišljave kupke napravite kompletnu atmosferu regulišući zvukove, svetlost i slično. Jasno je da nije slučajno što se u spa centrima brine o ovakvim detaljima. 

Zato odaberite muziku koju ćete slušati, preporučujemo zvuke za opuštanje, ili lagane melodije koje najviše volite da pevušite. Takođe, možete se opredeliti i da budete nešto angažovaniji tokom vašeg opuštanja i opredeliti se za slušanje audio knjige. 

Tišina je vrlo poželjna ukoliko želite da umirite atmosferu, i u potpunosti se posvetite svom miru. 

Kada je reč o svetlima, možete ih prigušiti ili ugasiti, a kako ne biste bili u potpunom mraku sveće su uvek dobra ideja. Za ovu priliku možete odabrati neutralne sveće koje nemaju jak miris, kako se ne bi pomešale mirisne note sveće i kupke. 

Devojka u roze bademantilu i spavaćici u odrazu ogledala

Pripremite udobnu pidžamu za oblačenje nakon kupke

Jedan od najlepših trenutaka kada sebi možete priuštiti dugu opuštajuću kupku je predveče, kada se pripremate za krevet. Zaista, nakon opuštajućeg kupanja, najprirodnije je da utonete u san, te potpuno regenerisani dočekate novi dan. 

Nakon nege svog tela, priuštite mu najkvalitetniji prirodni materijal. Tu vam posebno možemo pomoći širokom ponudom programa za spavanje, u kome možete pronaći kako ženske tako i muške pidžame

Dodir pamuka je tako lagan i prijatan da će vam nakon tople kupke biti sasvim dovoljan da ostanete relaksirani. 

Osim pidžame, ne zaboravite i na veš izrađen od prirodnih materijala, kako bi dožljivaj prijatnosti na koži bio potpun. 

Neka kupka u kadi bude vaš novi ritual

Relaksacija tela ubraja se u najlepše osećaje, ipak, čini se kao da retko posvećujemo dovoljno vremena ovakvoj vrsti lične nege. Činjenica je da odlazak u spa centar ne može preko noći da postane naša redovna navika, ali situacija je nešto drugačija sa negom kod kuće. 

Naime, za početak obeležite dane kada ćete izdvojiti vreme za sebe, a verujemo da ćete vremenom steći ovu slatku naviku. Koristite svaki trenutak koji imate sami sa sobom da se posvetite kako svom duhu tako i svom telu, i cenite to vreme na poseban način. 

Na putu nege i brige o sebi kao i uvek verno vas prati Extreme Intimo!

Posetite neku od naših prodavnica ili iskoristite benefite online kupovine i poručite željene artikle nežnog opipa i visokog kvaliteta putem naše online prodavnice. Zadovoljstvo je biti deo vaših omiljenih rituala!