Funkcionalnost ili estetika kupaćeg kostima - čemu dati prednost?

Moramo li baš uvek da biramo između estetike i funkcionalnosti? Mogu li zajedno lep i udoban kupaći kostim? 

Ovo su česta pitanja koja postavljamo sebi, bilo da biramo kupaći kostim, cipele ili suknju. Često slušamo predrasude o tome da najudobnije stvari pomalo kasne za trendovima, a da su komadi po poslednjoj modi neudobni telu. 

Međutim, Extreme Intimo modeli su najbolji primer da lepo i praktično ipak mogu zajedno, a u to se možete uveriti i sami ako pogledate, ili još bolje isprobate našu novu kolekciju kupaćih kostima.

Tajna je u svega nekoliko faktora koji definišu estetski i funkcionalno prihvatljiv model kupaćeg kostima, a koji su to elementi i kako izabrati kupaći kostim koji će da ipak da  ispuni baš sve vaše kriterijume, pročitajte u nastavku teksta. 

Šta čini udoban kupaći kostim?

Ukusi za lepotu su različiti, ali osećaj za udobnost kod većine dama je isti ili barem vrlo sličan. 

Šta je onda to što čini udoban kupaći kostim? 

Lako je odgonetnuti kada se kupaći kostim isproba nekoliko puta, ali postoji par elemenata na osnovu kojih možete proceniti udobnost kupaćeg i pre nego što ga probate. Izdvajamo najvažnije. 

#1 Kvalitetan materijal kupaćeg kostima - najbolji letnji prijatelj vaše kože

Materijal je definitivno prva stvar na koju treba obratiti pažnju prilikom kupovine kupaćeg kostima, ali i svih drugih odevnih komada. 

Ne postoji taj dizajn kostima koji će biti udoban i prijatan na koži, ukoliko je materijal loš i nepostojan. 

Osim što može da stvori iritaciju na koži i samim tim neprijatan osećaj koji traje danima, loš materijal će učiniti da se boja brzo ispere prilikom održavanja kupaćeg kostima ili čak prenese na druge komade koji su u dodiru sa njima. Ako ste nekada nakon plaže zatekli fleke od boje na telu, onda ste svesni koliko ovo ume da bude iritantno. 

Nasuprot tome, kvalitetan materijal će savršeno prianjati uz kožu, a pozitivnu razliku možete da osetite već prilikom prve probe takvog kostima. Materijali koje koristimo u proizvodnji su u najvećoj meri poliamid i elastin, koji iz sezone u sezonu nailaze na vrlo pozitivne reakcije dama koje preferiraju Extreme Intimo modele za plažu. 

#2 Skladno oblikovani gornji i donji delovi 

Kreativni dizajneri širom sveta odavno su probili okvire klasičnog i već viđenog, pa se među kupaćim kostimima mogu videti najrazličitiji oblici gornjih i donjih delova, kao i jednodelnih kupaćih kostima

Ipak, ako je udobnost vaš prioritet, korpe kupaćeg kostima treba da služe svrsi, a to znači - da pružaju adekvatnu potporu grudima tokom plivanja, sunčanja i svih drugih aktivnosti na plaži. 

Složićete se sa nama da ovaj kriterijum u najvećoj meri zadovoljavaju klasične korpe u obliku trokuta ili gornji deo u obliku topa sa obe bretele, pa se na ovakve modele bazirajte ukoliko vam je komfor zaista na prvom mestu. 

Devojka u plavom kupaćem pozira

#3 Jednostavne linije nasuprot suvišnim detaljima 

Karneri, bretele, izrezi i drugi detalji na kupaćem kostimu su ono što ih čini lepim, kreativnim i unikatnim. Međutim, za one koji žele maksimalnu udobnost na plaži, natrpani karneri i mnogo bretela koje deluju kao zagonetka kada treba da se obuku - mogu postati smetnja. 

S druge strane, kupaći kostim jednostavnih linija, koji ne može tek tako da se odveže pri plivanju i koji se zaista jednostavno oblači i skida - pun je pogodak za one koji preferiraju udoban osećaj na moru. Na kraju krajeva, manje je više, pa ovakav izbor nikako ne znači da nećete zablistati na plaži. Naprotiv, jednostavni, sa ukusom kreirani modeli često pružaju najatraktivniji efekat. 

Kada je važno izabrati pre svega udoban model kupaćeg?

Kada ćete se odlučiti za gore opisane, pre svega udobne kupaće kostime, a kada za modele koje karakterišu detalji i neobičan dizajn, zavisi od toga koji ste tip osobe na plaži. Funkcionalnost kupaćeg kostima treba da vam bude na prvom mestu ako letovanje jedva iščekujete da biste svako jutro plivali, a preko dana igrali odbojku na pesku. 

Ako ste ljubitelj vodenih sportova ili želite da uživate u adrenalinu koje more nudi, jasno je da previše karnera i detalja neće poslužiti svrsi. Tačnije, svaki model koji zahteva da ga na svakih 10 minuta popravljate, vraćate na mesto ili nameštate, pokvariće uživanje u letnjoj zabavi. 

Ako ste ipak od onih koji pre svega uživaju u kvalitetnom koktelu, suncu i poziranju u kupaćem uz more, neobični modeli sa mnogo detalja, kreirani upravo za ovakav dan na plaži itekako mogu doći u obzir. 

Mi biramo komfor, ali znamo kako da zadovoljimo i estetiku

Ako se pitate zašto su komfor i estetika često suprotstavljeni, odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan - estetika i udobnost podležu potpuno različitim merilima. Lepotu vidimo, a komfor osetimo. Upravo zato su ova dva faktora ponekad neusaglašena. 

Ipak, kompromis je moguć, ali samo ako birate pouzdane brendove i proizvođače čiji modeli zaista imaju postojan kvalitet, uz dizajn koji prati poslednje trendove. Moderan kupaći može definisati i moderna boja, a ne nužno dizajn, pa čak i sportski kupaći u atraktivnoj boji ili klasičan model sa upečatljivim animal printom može pružiti komfor na plaži i urban, estetski savršen letnji look.

Devojka u crnom kupaćem čuči u moru

Modeli koji zadovoljavaju i funkcionalnost i estetiku

Sada kada smo ustanovili da atraktivan dizajn i komfor ipak mogu da budu na istoj strani, ostaje da predložimo konkretne modele koji mogu da učine vaš boravak na plažu udobnim, ali i zapaženim. 

Kupaći kostim sa širokim bretelama na vezivanje je primer modela koji ostavlja utisak, a čini da se osećate zaista udobno dok ga nosite. Najveći doprins u ovom slučaju pruža efektna, moderna boja koja savršeno izgleda na preplanulom telu, a sam trouglast oblik gornjeg dela pruža sjajnu potporu, što je vrlo bitno tokom plivanja. 

Nećete pogrešiti ni sa crnom bojom, jer crna je neprevaziđen klasik koji uvek dobro stoji. Ipak, ako birate jednobojni kostim bez detalja, preporučujemo neobičan model sa ukrštenim bretelama koji će svojim dizajnom skrenuti pažnju. 

To može biti i crni kupaći sa izrezom sa jedne strane, ali i gornji deo koji će pokupiti sve komplimente zahvaljujući top modelu na jedno rame sa izrezom.

Ali, da se vratimo veselim bojama. Roze je jedna od onih koje nikada ne izlaze iz mode. Za dame koje su aktivni plivači i sportisti, preporučujemo gornji deo jednostavnog kroja upadljivo roze nijanse, koja pruža sve, samo ne običan i monoton izgled. 

Možete ga iskombinovati sa roze donjim delom na vezivanje, koje je vrlo važno jer kupaći kostim čini lako podesivim vašim potrebama. 

Ako se pitate gde su u ovoj priči jednodelni kupaći kostimi, kao i oni sa dezenom, nismo ih zaboravili. Upravo najudobniji modeli ove sezone stižu kao duboki kupaći sa šarenim tufnama, odnosno modernim animal printom koji je potpuni hit i ove sezone. 

Zajedničko svim predloženim modelima je upravo harmoničan spoj poslednje mode, finih materijala i udobnog kroja koji će savršeno pristajati uz vašu građu. Zato posetite Extreme Intimo prodavnice i obezbedite sebi modele u kojima ćete ovog leta zablistati, kako zbog njihovog izgleda, tako i zbog udobnog osećaja koji će vam pružiti svu slobodu pokreta.