Dečija moda - šta je IN u svetu mališana?

Dečija moda danas je zastupljena i popularna koliko i moda za odrasle. Kako nikad nije bilo više izbora - od materijala, preko krojeva, dezena pa sve do brojnih stilova, roditelji svoje mališane mogu oblačiti u skladu sa njihovim željama i afinitetima.

Kako bi i oni najmlađi mogli da se izraze kroz modu, Extreme Intimo je posebnu pažnju posvetio kako izgledu, tako i kvalitetu dečije odeće.

S obzirom na to da se moda za devojčice i dečake menja iz sezone u sezonu, u nastavku pročitajte koji su to modni trendovi zastupljeni ove jeseni.

Jednostavnost - basic modeli su uvek u modi

Često dečija moda prati trendove mode za odrasle, pa se u dečijim kolekcijama mogu naći najrazličitiji stilovi i odeća za devojčice i dečake za različite prilike. Međutim, iako su svake sezone trendovi drugačiji, jednostavni krojevi odeće nikada ne izlaze iz mode i uvek su prisutni.

Bilo da su u pitanju moda za devojčice ili za dečake, ove sezone basic modeli odeće su ono što je najpotrebnije vašim mališanima. Kada se kaže basic pretežno se misli na majice koje su jednobojne i standardnog kroja i koje se slažu sa svim komadima odeće i uklapaju u svaku kombinaciju.

Moda za devojčice - šta devojčice najviše nose?

Ove sezone najzastupljenije su pruge! Horizontalne, vertikalne, tanke, debele - važno je da su pruge! Bilo da su u pitanju haljine, džemperi ili majice za devojčice, pruge su ono što ćemo najviše viđati na ulicama ove jeseni.

A šta bolje ide uz crno-bele pruge od jednostavne bele majice?

Over-sized džemper ili kardigan uklopite sa majicom na duge rukave za devojčice i vaša princeza izgledaće kao da je sišla sa modne piste!

Devojčica u roze bade mantilu izlazi iz šatora

Kombinacije upotpunite sa malo teksasa - jer ove sezone sve je u motivu džinsa. Bilo da se odlučite za farmerke, teksas jaknu koja je idealna za prelazni period ili tregere, uz njih kombinujte majicu sa printom najdražeg crtanog junaka vaših najmlađih.

Kako su haljine za devojčice većini omiljen komad odeće - one će se nositi i u hladnijem periodu kao i tokom leta. Jedina razlika između letnjih i zimskih haljinica je u materijalu od kojeg su napravljene.

Tokom jeseni i zime, deblji i čvršći materijali pružice potrebnu toplotu, a dodatno će ih ugrejati i hulahop čarape za devojčice sa različitim zanimljivim printovima. Ovu kombinaciju upotpunite toplim čizmicama i vaše dete biće u potpunosti u trendu!

Za dane provedene u igri i zabavi, tu su helanke za devojčice različitih veselih motiva - tufne, cvetići i svi ostali printovi koje one vole. One će obezbediti komfor i udobnost tokom višečasovne igre i zabave.

Dve devojčice u bež pidžamama sede na terasi

Što se tiče odeće za napolje pred vama je veliki izbor - kratke ili duge jakne, kožne jakne i mantili - ove jeseni sve je u trendu!

Pri odabiru odeće vodite se njihovim ukusom ali i godinama. Odeća koju odaberete treba biti u skladu sa njihovim godinama - vesela, maštovita, zanimljiva i sve ono što opisuje jednu pravu malu princezu!

Moda za dečake - udobnost kao najvažniji kriterijum

Kada je u pitanju moda za dečake jasno je da joj dečaci manje pridaju značaja. Oni su više zainteresovani za igru i zabavu i stalno su u pokretnu, a to govori samo jedno - odeća koju nose treba da bude udobna!

Extreme Intimo dokazao je da odeća može biti upravo to - udobna, komforna i moderna istovremeno!

Šorcevi za dečake su ono što oni najviše vole da nose u kućnim uslovima jer pružaju udobnost i slobodu pokreta tokom igre. Što se tiče odeće za dečake koja će biti moderna za odlazak u školu, park ili neko drugo mesto, to su udobni duksevi - jednobojni ili sa različitim motivima i farmerke ili panatalone. A to je ono u čemu se dečaci i osećaju najbolje.

Kada je reč o odabiru obuće, sa belim patikama ne možete pogrešiti, jer se one jednostavkno uklapaju u sve kombinacije, bez obzira na stil i boju. Pri odabiru patika vodite računa o njihovom materijalu jer deca često prljaju obuću pa se ona veoma često mora čistiti.

Materijal obuće koji vam preporučujemo i koji je najjednostavnije očistiti je koža, koja je takođe i najboljeg kvaliteta. Kako bi obuća bila što udobnija uz nju uklopite i kvalitetne sokne za dečake koje mogu biti jednobojne ili sa različitim motivima.

Muške dečije bokserice, čarape i slip bele boje sa motivima čudovista poredjani po krevetu

Koji materijali su aktuelni?

Modni trendovi su drugačiji iz godine u godinu ali ono što je uvek aktuelno je kvalitetna i udobna odeća. Dečija koža je veoma osetljiva i zahteva posebnu negu, a to podrazumeva i brigu o materijalu odeće koji dolazi u direktan kontakt sa kožom.

Takođe, kako deca veliki deo vremena provode u igri, važno je da im tokom nje bude u potpunosti udobno i da imaju slobodu pokreta za različite aktivnosti.

Dva dečaka u belim pidžamama sa dezenom čudovišta stoje ispred šatora i drže dvogled

Extreme Intimo prati sve modne trendove, a jedan od najvažnijih trendova kojima posebnu pažnju posvećuje je materijal dečije odeće - najkvalitetniji pamuk koji će deci obezbediti udobnost i komfor tokom celog dana - bilo da su u vrtiću, školi ili uživaju u igri u parku sa drugarima.

Dečija moda - koje boje su IN?

Kako su sva deca po prirodi vesela, razdragana i nasmejana, njihova odeća treba da bude oličenje njihove ličnosti. A to podrazumeva i boju odeće. Za razliku od mode za odrasle, u kojoj svake godine preovladava druga boja, moda za decu treba da bude baš kao i oni - autentična, vesela i šarena.

Zato pri odabiru boje odeće za mališane ne postoji određeno pravilo, sve boje su u trendu! Iako su nekada dečaci nosili samo plavu boju, a devojčice samo roze - sada to više nije slučaj i svako nosi onu boju koja mu se najviše sviđa.

Među najmlađima najpopularnija je odeća sa raznim dezenima i printovima. Bilo da su to različiti natpisi, srca, cvetici, tufnice, zvezdice ili neki drugi motiv ili pak slika omiljenog crtanog junaka - printovi su ono čemu će se svaki mališan oduševiti!

Printove možemo videti svuda - na majicama za dečake i devojčice, haljinama, duksevima i svim ostalim komadima odeće.

Ženska dečija majica bež boje na bretele sa zvončicom i dečiji ženski slip bež boje sa animal printom složeni na stolu

Po čemu se razlikuju zimska i letnja dečija moda?

Dok su leti šorcevi i majice na kratak rukav za dečake najčešći izbor odeće, zimi su to udobni džemperi, majice na duge rukave i duksevi, ali boje koje se nose i motivi su potpuno isti!

Kada su u pitanju devojčice, najveća razlika između zimske i letnje odeće je u materijalu. Zimska odeća napravljena je od toplijeg i debljeg materijala koji će vašim najmlađim obezbediti udobnost i toplotu.

Takođe, ono po čemu se zimska dečija moda izdvaja su jakne, kaputi, kape i rukavice. Dečije jakne najčešće su u šarenim bojama dok se kape i rukavice izrađuju u različitim dezenima po kojima se cela zimska kombinacija mališana ističe.

Kao što ste videli, dečija moda je veoma zastupljena i važna podjednako kao i moda za odrasle. Pri kupovini odeće za najmlađe prvenstveno se treba voditi kvalitetom i materijalom, pa tek onda izgledom.

Međutim, najmlađi članovi Extreme Intimo porodice o ovim stvarima ne brinu! Oni u svom garderoberu imaju odeću po poslednjoj modi, napravljenu od najfinijih materijala. A to je ono što sva deca sveta upravo i zaslužuju da imaju!